8 decembrie 2021

Viorica Sandu: Ministerul Muncii pierde bani la rectificarea bugetară pentru că, ce să vezi? Nu a cheltuit banii alocaţi

Blue double exposure of money coins stacking with bar graph for financial and investment business concept.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Când nu îţi ajunge… îţi mai rămâne

Premierul Florin Cîţu a declarat că e foarte complicat să înţeleagă explicaţiile miniştrilor care doresc mai mulţi bani la rectificare, deşi nu au cheltuit banii alocaţi şi au proiecte cu „zero execuţie”.

Premierul a confirmat, astfel, multe dintre problemele acestei guvernări, semnalate de #PSD încă de la începutul anului şi până în prezent.

După şase luni de guvernare, execuţia bugetară arată că au rămas 20 de miliarde de lei credite bugetare care nu au fost cheltuite. Multe dintre ele sunt la investiţii, unele sunt la fonduri europene.

Aflăm, astfel, că Ministerul Muncii pierde bani la rectificarea bugetară pentru că, ce să vezi? Conform declaraţiilor premierului, nu a cheltuit banii alocaţi.

Adică sloganul acela cu „nu sunt bani” era pentru a justifica refuzul de a majora alocaţiile şi pensiile celor îndreptăţiţi prin lege să primească majorarea.

Un alt minister plin de găuri care ar trebui astupate atât la propriu, cât şi la figurat, este Ministerul Transporturilor. Premierul afirmă că de acolo „ar trebui să iau bani, nu să dau, după execuţia bugetară”. Exact ministerul în subordinea căruia se află Cenuşăreasa transporturilor, CFR Călători, unde, conform umorului amar din popor, faci vaccinul anti Covid-19 la plecarea în călătorie şi rapelul în gara de destinaţie.

Ministrul Transporturilor spune că a discutat cu premierul la alcătuirea bugetului în februarie şi a primit asigurări că deficitul pe fonduri naţionale va fi acoperit la rectificarea bugetară.

Mai pe româneşte, la Ministerul Transporturilor se adevereşte o altă vorbă din popor: „Când nu îti ajunge…îţi mai rămâne.”

Adică în februarie nu primea suficienţi bani, iar în august constatăm ca au rămas necheltuiţi.

Trecând de la rectificarea bugetară la vaccinare: cu ceva timp în urmă, am adus în atenţia populaţiei faptul că actualul guvern a comandat un număr aberant de doze de vaccin (120 milioane) din care s-au utilizat doar 7.79% şi că acum statul încearcă sa le vândă sub preţ, să le doneze şi, într-un final, va fi nevoit să le distrugă pe cele care expiră.

Iată că ultima şedinţă de Guvern vine să confirme ceea ce am spus: prin Hotărârea nr. 827 din 5 august 2021 se acordă un ajutor umanitar din Rezerva Ministerului Sănătăţii, cu titlu gratuit, pentru Tunisia, Republica Arabă Egipt, Albania şi Vietnam, constând într-un număr total de 1.299.200 doze vaccin Astra Zeneca.

„Să fie primit!”- ca să cităm din înţelepciunea guvernanţilor noştri.

Risipă din banii unui popor condamnat la sărăcie de guvern.

Declaraţie de presă – Deputat PSD Viorica Sandu