9 august 2022

Viorica Sandu: Retrospectiva săptămânii 14 februarie-20 februarie 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Săptămâna a abundat în noi măsuri ale miniștrilor PSD, care dovedesc încă o dată că obiectivul esențial pentru care PSD a intrat la guvernare este să stabilizeze situația și să găsească soluții la crizele actuale.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu:
• A identificat și a deblocat resursele financiare pentru ajutorul acordat primăriilor, pentru plata facturilor la gaze. Actul normativ prevede posibilitatea acordării unui sprijin suplimentar de cel mult două ori subvenţia iniţială, pentru facturile din lunile ianuarie şi februarie 2022, şi includerea autorităţilor locale care au sisteme de termoficare pe bază de păcură.
• Menține și în acest an finanțarea pentru continuarea programului ,,Prima casă”.
• A pus în transparență decizională un proiect de hotărâre de guvern, pentru stabilirea de tarife de primă maxime, plafonate pentru o perioadă de 6 luni, potrivit art. 4 alin. 3 din Legea Concurenței nr. 21/1996, republicată, cu modificările și completarile ulterioare. Efectele se vor reflecta rapid în piața de asigurări RCA, conducând la un nivel sporit de suportabilitate din partea asiguraților.

Ministrul PSD al Familiei, Gabriela Firea:
• A extins la nivel național un proiect de succes, aplicat la București, când era primar general, acela al susținerii/decontării procedurilor de fertilitate pentru femeile între 20 şi 45 de ani, în valoare de 4.500 de euro. Este o inițiativă mai mult decât necesară, după ce anul trecut s-a înregistrat cel mai mic număr de nașteri din istoria măsurătorilor statistice din România.

Ministrul PSD al Economiei, Florin Spătaru:
• A anunțat construcția de la zero a unei noi fabrici de pulberi, prima de acest fel care se înființează în România în ultimii 32 de ani. Cu atât mai necesară în actualul context regional volatil și tensionat de conflictul Rusia-Ucraina-SUA-UE.
Ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila:
• Ultimele date despre evoluția pandemiei dovedesc că ministrul Sănătății a avut o abordare corectă și a luat măsurile esențiale necesare care au permis menținerea deschisă a economiei, a școlilor și a grădinițelor. Țara și societatea au trecut prin acest val 5, cu mult mai contagios decât celelalte, cu mai puține costuri și prejudicii.
• Pentru comparație, Ghinea a prevăzut peste 25 de milioane de euro pentru consultanță pe sănătate, în timp ce toate cheltuielile de dotare și funcționare ale agenției ce ar urma să se ocupe de infrastructura în sănătate abia dacă ating 5 milioane de euro!
S-a dovedit, încă o dată, faptul că preocuparea USR-iștilor Ghinea, Voiculescu și restul acoliților lor, NU a fost pentru binele românilor, NU a fost pentru proiecte utile în PNRR, ci pentru cât mai multă consultanță, din care, evident, să-și ia partea leului.

Ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu:
• A redus birocrația, facilitând accesul fermierilor la ,,Programul Tomata” și la schemele de ajutor de minimis. Procedura de acordare a acestor măsuri de sprijin a fost simplificată.
• A început cel mai ambițios program național de susținere a IMM-urilor autohtone: Programul IMM INVEST și Subprogramul AGRO IMM INVEST.
• Ministrul Adrian Chesnoiu solicită sprijin din partea consiliilor județene și municipalităților pentru producătorii agricoli români, pentru a facilita accesul direct al acestora la clienți, inclusiv prin creșterea numărului piețelor volante și a facilităților de vânzare.
Am avut o săptămână cu muncă intensă în folosul românilor. Miza e prea importantă pentru a pentru a pierde timpul. Românii vor să simtă în buzunarul lor efectele unei bune guvernări în folosul cetățeanului!

Deputat PSD
Viorica Sandu