Publicat: 27 Februarie, 2014 - 11:36
Share

Săptămâna aceasta are o dublă semnificaţie pentru cariera muzicală a artistului Virgil Ianţu, marcând atât lansarea oficială a albumului „Ieri şi Azi”, cât şi debutul primului său turneu din cariera solo.


Ambele evenimente sunt strâns legate de oraşul natal, Timişoara, unde Virgil Ianţu va susţine o conferinţă de presă chiar în ultima zi a lunii februarie, la finalul căreia va avea loc şi o sesiune de autografe.

Pe 28 februarie, la Timişoara, Virgil Ianţu îşi va lansa albumul „Ieri şi azi” în cadrul unei conferinţe de presă găzduite de Iulius Mall. Evenimentul va începe la ora 16:00, în piaţeta de la etaj, artistul pregătind pentru fanii săi prezenţi acolo şi o scurtă sesiune de autografe. Materialul „Ieri şi azi”, o colecţie inedită de piese româneşti, reorchestrate în stilul swing, va fi disponibil în ediţie deluxe şi va conţine, pe lângă materialul standard de 10 piese, şi un CD multimedia bonus pe care se va găsi piesa interpretată de Virgil Ianţu împreună cu Sore, “Noi doi”, videoclipul piesei “Ce bine că eşti”, precum şi un material inedit, filmat în studio în momentul înregistrării pieselor de pe album. Versiunea electronică a albumului poate fi descărcată deja de pe iTunes şi getmusic.ro, urmând ca, din 6 martie, albumul să poată fi achiziţionat şi de la chioşcuri, împreună cu ziarul Adevărul.

Pe 1 artie, Virgil va susţine un concert special la Sala Capitol a Filarmonicii Banatului, spectacol ce marchează şi debutul turneului ce cuprinde alte cinci oraşe din ţară alături de Timişoara, respectiv Bacău, Iaşi, Braşov, Cluj şi Sibiu. În formula live, Virgil va fi acompaniat de Bucharest Jazz Orchestra, biletele putând fi achiziţionate fie online, de pe myticket.ro, fie din reţeaua magazinelor Diverta sau de la casa de bilete a sălii. Spectacolele sunt programate la ora 20:00, accesul publicului fiind posibil începând cu ora 19:00.

Proiectul „Ieri şi Azi” reprezintă reîntoarcerea la muzică a lui Virgil Ianţu, după mai mulţi ani de pauză, în care televiziunea a jucat rolul principal în viaţa sa profesională. Informaţii suplimentare cu privire la albumul şi turneul programate pentru această primăvară sunt disponibile şi pe site-ul virgiliantu.ro.