Publicat: 8 Februarie, 2014 - 14:41
Share

Cum un artist nu poate renunţa niciodată la adevărata sa vocaţie, Virgil Ianţu, după aproape 14 ani de televiziune, revine pe scenă cu un nou proiect muzical intitulat "Ieri şi Azi", o colecţie inedită de piese româneşti cunoscute, o întoarcere în timp la melodii care au marcat mai multe generaţii de fani.

 

Noul album va fi disponibil începând cu primăvara aceasta, lansarea programată pentru jumătatea lunii Februarie fiind urmată de un concert exclusiv pe 1 Martie, la Timişoara, prezentat de Trachisept.

„Acest album este o mică istorie a muzicii româneşti, o colecţie frumoasă care sper să placă. Nu are un public ţinta anume, este dedicat celor care iubesc muzica românească bună şi poate fi ascultat şi de către cei care preferă trupa SIMPLU, dar şi de cei care ascultau cu ani în urmă Nicu Alifantis”, mărturiseşte Virgil Ianţu, care şi-a dedicat ultimii ani acestui proiect special ce se va materializa prin lansarea unui prim material discografic. "Ieri şi Azi" reprezintă o serie de piese româneşti, compuse în stiluri şi perioade de timp diferite, dar reunite acum într-un singur creuzet muzical mânuit de George Natsis şi Adrian Despot. Rezultatul este o colecţie desăvârşită de melodii swing, din care publicul a avut deja ocazia să asculte o mică parte încă de la finalul anului trecut, când posturile româneşti de radio au preluat primul single al albumului, "Ce bine că eşti", piesa originală fiind interpretată de Nicu Alifantis. Acesta nu este singurul artist a cărui compoziţie a fost reorchestrată în stilul swing, în cuprinsul noului album regăsindu-se şi Timpuri Noi ("Tanţa"), Aura Urziceanu ("Dor de viaţă"), Loredana ("Extravaganza"), Direcţia 5 ("Dacă ai şti"), Ştefan Bănică ("Găseşte-mi loc în inima ta"), Simplu ("Oare ştii"), Viţa de vie ("Praf de stele"), Aurelian Andreescu ("Dorul") şi Holograf ("Vreau o minune").

„Sper că acest album, atunci când se va lansa şi îl veţi asculta, să vă placă şi să ajungă exact acolo unde i-am stabilit eu destinaţia", speră Virgil Ianţu în ceea ce priveşte proiectul său de suflet ce va fi disponibil în versiune electronică pe iTunes chiar la jumătatea acestei luni.

Întoarcerea la valori, emoţii şi lucruri simple reprezintă pentru fiecare dintre noi un pas important. La fel şi pentru Virgil Ianţu, susţinut în demersurile sale de a se întoarce la muzica simplă, de bună calitate, de Trachisept, un produs natural pentru îngrijirea gâtului şi a corzilor vocale. Brandul îi va fi alături primăvara aceasta odată cu debutul turneului naţional de promovare a albumului "Ieri şi Azi". Dacă fanii din Bucureşti au avut deja ocazia să vadă o mică parte din ceea ce înseamna versiunea live a noului proiect muzical, e rândul publicului din ţară să-l redescopere pe Virgil Ianţu, reîntors la prima sa iubire: muzica. Turneul va cuprinde mai multe oraşe, toate spectacolele urmând a se desfăşura în formula extinsă, alături de muzicienii de la Bucharest Jazz Orchestra. Primul concert va avea loc pe 1 Martie, la Filarmonica Banatului din Timişoara, oraşul natal al artistului, Sala Capitol, mai multe detalii despre celelalte concerte urmând a fi făcute publice în curând.

Biletele pentru show-ul din Timişoara sunt disponibile începand de astăzi, 8 Februarie, pe Myticket.ro, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă: 70, 90 şi 120 de lei, în zilele următoare acestea putând fi achiziţionate şi din reţeaua magazinelor Diverta.

Informaţii suplimentare cu privire la albumul şi turneul "Ieri şi Azi" vor fi disponibile şi pe site-ul artistului, virgiliantu.ro.