Publicat: 6 Ianuarie, 2017 - 09:46

Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu de ninsori și viscol), rafale de vânt puternic (până la 85km/h) şi ger, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Muntenia.

Pe timpul nopții, echipele E-Distribuție au intervenit pentru a remedia avarii apărute la 10 linii de medie tensiune în județul Giurgiu și la 4 linii de medie tensiune în județul Ilfov.

În data de 6 ianuarie, la ora 8:00, situaţia se prezenta astfel:

-    în judeţul Ilfov au rămas nealimentate 2 linii electrice aeriene de medie tensiune şi 12 posturi de transformare, fiind afectată parțial localitatea Petrăchioaia.

-    în judeţul Giurgiu au rămas nealimentate parțial 7 linii electrice aeriene de medie tensiune şi 115 posturi de transformare, fiind afectate localităţile Florești, Greaca, Zboiu.

-    în București există deranjamente punctuale pentru soluționarea cărora intervin echipele E-Distribuție Muntenia.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupți, chiciură depusă pe elemente de reţea etc.
În pofida condiţiilor meteo severe şi condiţiilor de circulaţie rutieră dificile, un număr de 13 echipe E-Distribuție Muntenia şi ale contractorilor companiei lucrează neîntrerupt pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. 
Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent, şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție Mutenia.