10 august 2022

Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite turiştilor şi orădenilor interesaţi, în perioada august – septembrie 2022

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea) oferă în fiecare weekend, începând cu 5 august 2022, tururi ghidate gratuite tuturor turiştilor şi orădenilor interesaţi de descoperirea muzeului în aer liber, Oradea.

Tururile ghidate se realizează în limba română şi durează aproximativ 2.5 – 3 ore şi au ca punct de plecare Cetatea Oradea. La cerere pot fi organizate şi tururi în limba engleză. În cadrul acestor tururi, vor putea participa şi tineri pasionaţi de turism, pentru o mai bună înţelegere a acestei profesii şi pentru a descoperi lucruri mai puţin cunoscute despre arhitectura şi istoria clădirilor care vor fi prezentate.

Tururile sunt oferite de către ghizi de turism acreditaţi, experimentaţi în tururi outdoor şi indoor. Persoanele interesate nu trebuie să se înscrie, solicitările pentru tururile ghidate în limba engleză trebuie în schimb făcute prin intermediul site-ului visitoradea.com.

Orar tururi ghidate gratuite august 2022 – septembrie 2022

– Vineri, ora 18.00, punct de întâlnire şi plecare Cetatea Oradea

– Sâmbătă, ora 10.00, punct de întâlnire şi plecare Cetatea Oradea

– Duminică, ora 10.00, punct de întâlnire şi plecare Cetatea Oradea

* în mod excepţional, dat fiind weekendul prelungit cu ocazia sărbătorii Sfânta Maria, va fi organizat un tur şi în data de 15 august, luni, ora 10:00, cu plecare din Cetatea Oradea.

Participanţii se vor bucura de descoperirea exteriorului Cetăţii Oradea, Palatul Ullmann, Parcul 1 Decembrie, Casa Darvas-La Roche (exterior), Parcul Traian cu Palatul de Justiţiei, Clădirea Baroului, Clădirea BNR; palatele iconice de pe strada Republicii – Apollo, Moskovits Miksa, Stern, Piaţa Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynar, Casele Adorjan, Hotel Pannonia, Piaţa Unirii şi Strada Vasile Alecsandri.

Proiectul doreşte să ofere o experienţă inedită atât vizitatorilor din toate colţurile ţării, dar şi orădenilor care nu au explorat oraşul prin ochi de turist, descoperind astfel importantele monumente istorice din oraşul în care locuiesc. Această iniţiativă Visit Oradea este menită să aducă plus valoare experienţei vizitatorilor din această perioadă, fiind un program pilot care poate fi reluat şi în viitor, în funcţie de numărul de participanţi.

Tururile ghidate gratuite vin în întâmpinarea turiştilor ca un beneficiu în plus, faţă de campania de gratuităţi Oradea cu drag, unde fiecare turist care înnoptează minim două nopţi în Oradea, se poate bucura de gratuitate la muzee, transport public 24 de ore şi discount-uri la cafenele şi restaurante care au ales să participe în această campanie. Informaţii suplimentare pot fi găsire pe site-ul visitoradea.com sau pot fi solicitate la adresa de email office@visitoradea.com sau telefonic la +4 0359 807 907.

Sursa foto Visit Oradea