Publicat: 6 Mai, 2014 - 19:56

Românii care au vize temporare pentru a călători în Statele Unite ale Americii le pot reînnoi fără a mai merge la sediul Ambasadei pentru un interviu. Totul, cu ajutorul unui serviciu de curierat.

Este însă valabil doar pentru cei care au viză eliberată înainte de 1 ianuarie 2008 şi care solicită acelaşi tip de viză.

"Urmaţi procedura de reînnoire a vizei disponibilă pe pagina noastră web (n.r., romania.usembassy.gov). Apoi trimiteţi paşaportul şi celelalte documente menţionate sub clasa vizei dumneavoastră. Dacă solicitarea este aprobată, ar trebui să primiţi paşaportul cu noua viză în mai puţin de o săptămână. Dacă viza anterioară se află într-un paşaport expirat, vă rugăm să ne trimiteţi atât paşaportul expirat care conţine viza, cât şi paşaportul nou", a declarat Matt Kelly, viceconsul, Ambasada SUA.

Găsim şi excepţii: "Toate informaţiile personale - numele de familie şi prenumele - trebuie să fie aceleaşi cu cele din viza anterioară. Dacă v-aţi căsătorit sau aţi divorţat şi v-aţi schimbat numele de familie de la data ultimei solicitări de viză, trebuie să veniţi la ambasadă pentru interviu", a adăugat kelly.

Informaţii suplimentare privind condiţiile reînnoirii vizelor puteţi obţine de pe site-ul Ambasadei SUA.