16 mai 2021

Vizita Ambasadoarei Franţei în România, Laurence Auer, la Galaţi

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, a efectuat, miercuri, 31 martie, o vizită în oraşul Galaţi. Această deplasare a avut o importantă componentă economică, axată pe proiecte de colaborare şi dezvoltare.

Cu această ocazie, doamna Auer a avut întâlniri cu primarul oraşului, domnul Ionuţ Pucheanu, şi cu preşedintele Consiliului judeţean Galaţi, domnul Costel Fotea, discuţiile axându-se în principal pe teme legate de Programul Naţional de Relansare şi Rezilienţă, dar şi de dezvoltarea economică a regiunii, care este înfrăţită cu regiunea franceză Nouvelle-Aquitaine.

Agenda acestei deplasări a inclus, de asemenea, o vizită la uzina Melkior, care produce textile, jaluzele şi produse de machiaj şi care a creat peste 80 de locuri de muncă pentru gălăţeni. Totodată, doamna Auer a vizitat şi parcul de eoliene din comuna Gemenele, din judeţul Brăila, deţinut de compania franceză Engie.

Deplasarea la Galaţi a fost, de asemenea, pentru Ambasadoarea Franţei un prilej de a vizita careul francez de la cimitirul Eternitatea, pentru a aduce un omagiu soldaţilor francezi căzuţi la datorie. La acestă vizită a participat şi doamna Mărioara Pop, preşedinta fundaţiei Ikon, care se ocupă de întreţinerea careului francez.

Tot în cadrul vizitei sale la Galaţi, doamna Laurence Auer, a vizitat două licee care au primit distincţia „LabelFrancEducation”, marcă a calităţii învăţământului bilingv de limba franceză, respectiv Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” şi Colegiul Economic „Virgil Madgearu”.