5 februarie 2023

Vizita de curtoazie a ambasadorului Israelului la Primăria Municipiului Constanţa

Distribuie pe rețelele tale sociale:

La 18 ianuarie a.c., primarul municipiului Constanţa, domnul Vergil Chiţac, a primit vizita de curtoazie a Excelenţei Sale domnul Reuven Azar, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Israelului în România.

Cu această ocazie au fost trecute în revistă oportunităţile de cooperare în plan local în multiple domenii de interes comun, precum turismul, investiţiile străine, dezvoltarea infrastructurii locale, schimbul de bune practici în domenii sectoriale etc.

Excelenţa-Sa domnul Reuven Azar a apreciat că municipiul Constanţa are un potenţial uriaş pentru România şi pentru Europa, în multiple domenii – energie, turism, infrastructură. Cei doi au evidenţiat importanţa strategică în creştere a oraşului Constanţa pentru regiunea extinsă a Mării Negre, în contextul războiului din Ucraina.

Domnul ambasador Reuven Azar a evidenţiat nişă de oportunitate pe care o are municipiul Constanţa în Israel în această perioadă, în condiţiile în care fluxurile de turişti israelieni sunt interesaţi de identificarea şi exploatarea creării unei rute turistice care să includă şi să valorifice potenţialul turistic local al oraşului Constanţa şi al regiunii Dobrogei (prioritar, staţiunile de pe litoral şi Delta Dunării).

Turiştii israelieni sunt în căutarea unor destinaţii externe alternative, atractive, iar Constanţa poate reprezenta un răspuns excelent la nevoile lor actuale. Din această perspectivă, poate spori relevanţa rolului coordonator al Organizaţiei de Management al Destinaţiei Mamaia-Constanţa, instituţie recent înfiinţată la nivel local, în demersurile mai ample de consolidare, în plan extern, a percepţiei municipiului Constanţa ca destinaţie predilectă la nivel naţional pentru turiştii străini, în sezon şi în afara acestuia.

A fost abordată tema investiţiilor strategice externe în proiectele de infrastructură ale municipiului şi judeţului Constanţa. Primarul municipiului Constanţa a prezentat, succint, viziunea de dezvoltare a oraşului, cu accent pe posibilitatea atragerii de investiţii strategice externe. S-a apreciat că este nevoie de investiţii majore în proiectele locale de infrastructură, astfel încât oraşul Constanţa să redevină atractiv pentru mediile de afaceri din Europa şi din lume. Domnul ambasador Reuven Azar a exprimat întreaga să disponibilitate de a prezenta oamenilor de afaceri din Israel oportunităţile pe care le are un investitor strategic extern care ar opta pentru investiţii în proiectele de dezvoltare ale municipiului Constanţa.

Biroul Relaţii Internaţionale şi Comunicare

Primăria Municipiului Constanţa
Comunicat de presă – Primăria Municipiului Constanţa

Sursa foto Twitter Reuven Azar