27 iunie 2022

Vizită de lucru a membrilor Comisiei juridice, numiri şi imunităţi şi a membrilor Comisiei politică externă şi integrare europeană din Parlamentul R. Moldova

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vizită de lucru la Iaşi a membrilor Comisiei juridice, numiri şi imunităţi şi a membrilor Comisiei politică externă şi integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova

Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, alături de Comisia pentru politică externă din Senatul României organizează la Iaşi, în perioada 19-21 mai a.c., o şedinţă comună cu comisiile omoloage din Republica Moldova, ca răspuns la întrevederile pe care acestea le-au avut la Chişinău, Republica Moldova, precum şi două şedinţe separate.

Programul prevede întâlniri cu membrii Comisiei juridice, numiri şi imunităţi din Parlamentul Republicii Moldova, condusă de Olesea Stamate şi membrii Comisiei politică externă şi integrare europeană din aceeaşi instituţie, condusă de Doina Gherman.
La finalul şedinţei, cele patru comisii vor adopta o declaraţie comună în vederea sprijinirii Republicii Moldova, în demersurile legate de integrarea europeană a acesteia.

Ulterior, Comisiile juridice se vor reuni în sala Henri Coandă – Palatul Culturii, iar Comisiile pentru politică externă, în salonul Unirii al Muzeului Unirii, pentru şedinţele proprii, conform programului acţiunii.

Loc de desfăşurare:

Iaşi, Sala „Aula Magna Carmen” – Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi;

Iaşi, sala Henri Coandă – Palatul Culturii;

Iaşi, salonul Unirii – Muzeul Unirii.

Reuniunea de la Iaşi a comisiilor celor două parlamente se înscrie în demersul de colaborare instituţională între România şi Republica Moldova, a parlamentarilor români de pe ambele maluri ale Prutului, consacrând voinţa de a apropia cele două foruri legislative din perspectiva dublă a afirmării rădăcinilor identitare comune şi a sprijinului acordat de România integrării în Uniunea Europeană a Republicii Moldova.
Sursa foto: Palatul Culturii Iasi