Publicat: 13 August, 2019 - 11:36
Share
Petre Daea la Sascut

După ce o viitură a avariat conducta de refulare de la Stația de amenajare a irigațiilor de la Sascut Bacău, ministrul Petre Daea a inspectat locul avariei și i-a întrebat pe constructori în cât timp o vor putea remedia.

„În două săptămâni” au răspuns aceștia. „Bine, peste două săptămâni voi reveni să văd ce ați făcut” le-a promis ministrul.

Deși lunea este o zi aglomerată, cu multiple activități la minister - bașca o ședință de guvern -ministrul și-a amintiri spre finalul zilei de promisiunea făcută. Seara, după lăsarea întunericului, a pornit cale de vreo 300 de km spre Sascut, unde a poposit - precum Phileas Fogg,  din „Ocolul Pământului...” - cu doar câteva minute înainte de scurgerea termenului acordat. O parte dintre constructori mai erau pe șantier și l-au  condus pe ministrul la lucrarea realizată în  timp record. Era o conductă veche de peste 30 de ani care nu mai fusese curățată și îngrijită de nu-și mai amintea nimeni de când. „De 30 de ani nu am mai văzut pe cineva să se intereseze de acest obiectiv - spunea un fermier aflat și el prin preajmă. „ Iar ce se face acum depășește orice speranță de-a noastră”.

Intrată în programul de reabilitare declanșat anul trecut, stația de la Sascut asigură apa necesară pentru irigarea unei suprafețe de 5.000 hectare. Se lucrează intens de către contractorii ANIF pentru punerea stației sub presiune. Au fost definitivate operațiunile la canalul principal și se lucrează acum la dotarea cu agregate și echipamente noi, performante, precum și la refacerea integrală a pavilionului, ajuns în stare de ruină

Vizita de la miezul nopții a ministrului Agriculturii face parte dintr-un original și intensiv program de lucru prin care Petre Daea urmărește consecvent realizarea principalelor obiective cuprinse în programul de guvernare.(Rep.)

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: