Publicat: 24 Mai, 2017 - 13:27
Share

În zilele de 22 și 23 mai 2017, USH Pro Business a organizat vizita în România, a delegației Institutului de Cercetări Financiare al Centrului de Cercetare al Dezvoltării din cadrul Consiliului de Stat Chinez, delegație condusă de doamna Zhang Liping, Director Adjunct în cadrul institutului.
În cadrul acestei vizite s-a organizat masa rotunda ”ONE BELT, ONE ROAD –NEW OPPORTUNITIES FOR THE SINO – ROMANIAN RELATIONS”, cu participarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Finanțelor Publice precum și Institutul de Economie Mondială. De asemenea, la eveniment au participat studenți și cadre didactice ale Universității Spiru Haret și reprezentanți ai Camerei de Comerț Bilaterală România-China.
În cadrul întâlnirii, Institutul  de Cercetări Financiare chinez  din cadrul Consiliului de Stat Chinez a prezentat pe larg inițiativa ”One Belt, One Road”.
De asemenea, domnul Costin Lianu, Director General USH Pro Business, a prezentat proiectul European Gatway, așa cum a fost el fundamentat în Strategia Națională de Export.
Partea chineză și-a exprimat interesul să identifice în România un interlocutor activ pentru munca de cercetare în domeniul coridoarelor strategice urmând ca oferta USH Pro Business de a acționa în acest sens să fie analizată de către guvernul chinez.
În cadrul întâlnirii distinșii oaspeți chinezi au vizitat  Premium Wellness Institute al Universității.