15 august 2022

Vizita la MApN a preşedintelui Comisiei pentru forţe armate din Senatul SUA

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, s-a întâlnit joi, 30 iunie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, cu senatorul Jack Reed, preşedinte al Comisiei pentru forţe armate din Senatul SUA.

Agenda discuţiilor a cuprins aspecte de actualitate vizând situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului de agresiune dus de Federaţia Rusă în Ucraina, deciziile importante adoptate în cadrul recent încheiatului Summit NATO de la Madrid, în special adoptarea Noului Concept Strategic şi deciziile istorice pe palierul consolidării posturii aliate de descurajare şi apărare. Au fost discutate, totodată, aspecte de interes comun subsecvente cooperării bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA pe palierul apărării.

Secretarul de stat a exprimat mulţumiri pentru sprijinul consistent şi persistent al SUA pentru asigurarea securităţii în Europa, în special în zona Mării Negre, menţionând că suplimentarea prezenţei forţelor SUA în România va contribui, alături de recentele decizii ale Alianţei privind resetarea posturii de descurajare şi apărare, la întărirea securităţii ţării noastre.

În context, demnitarul român a remarcat excelenta colaborare pe dimensiunea apărării în cadrul Parteneriatului Strategic cu SUA, amintind că în luna iulie a acestui an se împlinesc 25 ani de la semnarea acestuia.

La final, cei doi oficiali au convenit asupra continuării eforturilor comune în vederea îndeplinirii tuturor obiectivelor stabilite în cadrul agendei bilaterale privind cooperarea în domeniul apărării, dar şi pentru continuarea sprijinului oferit Ucrainei.

Sursa foto MApN