Publicat: 9 Mai, 2014 - 19:53
Share

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, va efectua o vizită oficială în Statul Israel, în perioada 10-13 mai 2014.
În programul vizitei sunt prevăzute întrevederi cu oficiali israelieni, între care: Sofa Landver, ministru pentru imigraţie şi integrare, Yoel Razvozov, președintele Comisiei pentru imigraţie, integrare şi problemele diasporei din cadrul Knesset-ului, Colette Avital, președintele organizației supraviețuitorilor Holocaustului–Israel, președintele asociației AMIR, Micha Harish, președintele organizației HOR, Zeev Schwartz.
Oficialul român va participa şi la evenimentele dedicate Zilei Europei organizate de către Forumul European în data de 12 mai 2014. Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni va fi prezent la standul naţional deschis publicului la Universitatea Ebraică din Ierusalim şi va participa la masa rotundă, cu tema “Viitorul Europei în contextul globalizării”.
În programul vizitei sunt incluse, de asemenea, convorbiri cu reprezentanţii Centrului de studii pentru cultura şi istoria evreilor originari din România din cadrul Universităţii Ebraice din Ierusalim. Oficialul român va vizita şi localitatea Rosh Pina, unde se va întâlni cu autorităţi locale, reprezentanţi ai comunităţii evreilor originari din România, iniţiatori ai proiectului de restaurare a primei aşezări înfiinţată în 1882, în Israel, de evrei români din Moinești.