Publicat: 21 Octombrie, 2020 - 09:15
Share

Ministerul Afacerilor Externe a organizat, la 19 octombrie 2020, o vizită a delegaţiei Cursului Superior Internaţional, derulat de Ministerul român al Afacerilor Interne, în cooperare cu Jandarmeria Franceză şi co-finanţat de România, împreună cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei. Reuniunea a fost găzduită de Institutul Diplomatic Român.

Cursul Superior Internaţional se înscrie în contribuţia substanţială a României la misiunile de pace ale ONU, precum şi la promovarea Francofoniei, fiind singurul curs din regiune în limba franceză, acreditat de ONU şi dedicat formării ofiţerilor de stat major pentru misiunile de pace derulate sub egida ONU.
Aflat în prezent la cea de a 18-a ediţie, cursul a format, până acum, 235 de stagiari, provenind din 34 de ţări, în special din Africa francofonă. Cursanţii acestei ediţii provin din R. Moldova, Ucraina, Tunisia, Mali, Madagascar şi România.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe au prezentat, pe scurt, rolul şi contribuţia României în cadrul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, participarea României în misiunile şi operaţiunile Politicii de Securitate şi de Apărare Comună (PSAC) a Uniunii Europene, evoluţia operaţiunilor ONU de menţinere a păcii după 1990, precum şi iniţiativele României privind procesul de reconstrucţie post-conflict.

Tag-uri Institutii: