Publicat: 13 Septembrie, 2016 - 16:41
Share

Astăzi, 13 septembrie a.c., Inspectoratul General pentru Imigrări - Centrul Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București a fost vizitat de o delegație a OSCE, condusă de ambasadorul Madina Jarbussynova, reprezentant special și coordonator OSCE pentru combaterea traficului de persoane.
Activitatea a avut loc în contextul vizitei pe care delegația OSCE o efectuează în România pentru a analiza progresul înregistrat de țara noastră, de la ultima vizită efectuată în luna septembrie 2013. 

În cadrul vizitei de studiu, reprezentanții IGI au prezentat membrilor delegației aspecte de natură legislativă și instituțională în domeniul azilului. De asemenea, au fost prezentate elemente de ordin statistic privind persoanele cazate, precum și aspecte de natură operațională pe linie de organizare și funcționare a Centrului Regional de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil București.
Totodată, cu prilejul întâlnirii, ambasadorul OSCE a fost asigurat de sprijinul și cooperarea permanentă și activă în domeniul de competență al Inspectoratului General pentru Imigrări.
Activitatea s-a finalizat cu un tur de vizitare al Centrului în spațiile administrative și de cazare a solicitanților de azil, precum și în zonele special constituite pentru desfășurarea activităților educative și receative.