3 decembrie 2021

Vlad Bileţchi: După ce a trecut Prutul, AUR va trece negreşit şi Nistrul

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Caravana AUR urma să ajungă luni în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, teritoriu ocupat de trupele ruse, însă accesul acesteia nu a fost permis, în faţa autocarului fiind întinsă de separatiştii din aşa-zisa „vamă” de pe Nistru, de la Râbniţa, o bandă cu zimţi, menită să taie roţile. Alianţa pentru Unirea Românilor va sesiza CEC în acest caz, având în vedere că nu i s-a permis desfăşurarea campaniei de informare în condiţiile legislaţiei electorale.

„Solicităm CEC, dar şi observatorilor internaţionali, Guvernului, Parlamentului şi Preşedinţiei Republicii Moldova să ia atitudine şi să asigure respectarea legii şi drepturilor electorale pe întreg teritoriul Republicii Moldova, fie că se cheamă regiunea transnistreană sau altfel. După ce a trecut Prutul, AUR va trece negreşit şi Nistrul”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele AUR din Republica Moldova.

AUR consideră că problema ocupaţiei din estul republicii Moldova nu se poate soluţiona decât în acord cu dreptul internaţional, iar retragerea trupelor ruse, a muniţiilor, armelor şi echipamentului militar de pe teritoriul Republicii Moldova, în conformitate cu principiile relevante ale dreptului internaţional şi angajamentele sale internaţionale va contribui la menţinerea păcii şi a stabilităţii atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât şi în regiune.

Caravana AUR merge din localitate în localitate în Republica Moldova pentru a prezenta programul şi obiectivele partidului, candidaţii la alegerile parlamentare din 11 iulie, dar şi avantajele Unirii.

18 iunie 2021
Chişinău, Republica Moldova