Publicat: 27 Noiembrie, 2020 - 09:49
Share

Scrie pluseristul Vlad Voiculescu, fost ministru tehnocrat și candidat la viceprimăria Capitalei, pe facebook (că presa de partid și de stat nu-l publică):

„În ultimele zile, pare că guvernul și propagandiștii de serviciu au găsit soluția politică care să abată lumea de la realitate: ne vorbesc despre vaccin: de 10, de 100 de ori pe zi! Vine vaccinul! Va fi pentru toți. Ne va mântui. Bucurați-vă!

De fapt, niciun vaccin nu e nici măcar aprobat încă. Poate va începe să fie produs în decembrie, poate în ianuarie, dar sigur nu știm încă.

Nu mai zic că guvernul nostru nu are absolut nicio contribuție - s-a negociat la nivel european (și se pare că s-a negociat bine... de la peste 100 de euro / bucată, aud că prețul pentru unul dintre produse ar putea fi și puțin peste 2 euro).

Treaba guvernului este să pregătească totul pentru vaccinare (dar nu pregătești nimic vorbind la televizor!) dar mai ales să aibă grijă de oameni aici, acum!

Situația din spitale, din ambulanțe și din casele oamenilor devine critică.

Nu li se răspunde sau li se răspunde greu oamenilor cărora le e rău.

Nu se testează mai mult. Din contră!

Anchetele epidemiologice nu se fac mai riguros. Din contră!

Infrastructura spitalelelor nu a fost pregătită. Din contră! Improvizații peste improvizații făcute de dorei peste tot!

Oamenii din spitale nu au fost pregătiți pentru ce știam și știau și ei că va veni.

Deh, au fost alegeri. Guvernul a fost puțin ocupat în ultimele 6 luni. Au fost posturi de împărțit, organigrame de modificat. A fost campanie. Este campanie. E greu în campanie. Și-au luat oamenii concediu, au fost în județe, întâlniri de partid, au făcut de toate. De guvernat, mai puțin.

Când toată atenția guvernului e pe sondaje și realitatea le-a scăpat de sub control, guvernul și propagandiștii săi ne spun să nu ne mai uităm la ceea ce este pentru că “(o să) avem tot ce ne trebuie”.”, scrie Vlad Voiculescu.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: