10 august 2022

Vocile Oraşului – Central Park, un spectacol de Fren_Ak

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Vocile Oraşului – Central Park, un spectacol de Fren_Ak, face punţi între cuvânt, trup şi universul tăcut al persoanelor cu deficienţe de auz

Duminică, 14 noiembrie, va fi o zi frumoasă pentru Teatrul Naţional din Timişoara, o zi frumoasă pentru toţi cei care cred în întâlniri, pentru toţi cei care cred că diferenţele dintre noi ne completează, ne dezvoltă.

În lumea uluitoare a celebrului coregraf Pal Frenak, artist pe care îl regăsim astăzi cu numele de scenă Fren_Ak, spectacolul de teatru-dans Vocile Oraşului – Central Park transformă un exerciţiu inovator într-o experienţă unică. Dacă acum doi ani, Teatrul Naţional deschidea un spaţiu comun de lucru pentru actori şi persoane cu deficienţe de auz printr-o serie de ateliere de dans, în spectacolul Vocile Oraşului – Central Park dansul devine cifrul care decodează limbaje încă nedescoperite – sunetul pentru persoanele hipoacuzice şi limbajul mimico-gestual pentru actori.

Poveşti în poveşti în poveşti, emoţie, imaginaţie punţi între cuvânt, trup şi universul tăcut al persoanelor cu deficienţe de auz, acesta este Vocile Oraşului – Central Park, un spectacol de Fren_Ak, sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala 2 a Teatrului Naţional.

Distribuţia îi reuneşte pe actorii Alina Ilea, Flavia Giurgiu, Laura Avarvari, Daniela Bostan, Cătălin Ursu, Raul Lăzărescu, Marin Lupanciuc şi Răzvan Ciocoi, cu participarea specială a lui Mario Grizea, selecţionat de Pal Frenak, dintre persoanele cu deficienţe de auz care au participat la atelierele de dans din 2019. Acestora li se alătură dansatoarea Erika Vasas (Ungaria), care a asigurat şi asistenţa de coregrafie.

Vocile Oraşului – Central Park este un proiect cultural cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timişoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara.

Biletele pot fi achiziţionate on-line pe www.tntimisoara.com sau fizic, de la Agenţia de bilete „Mărăşeşti” (str. Mărăşeşti nr. 2, orar marţi – duminică, între orele 11:00 – 19:00). Precizăm că numărul de locuri este limitat în funcţie de normele de distanţare în vigoare.