Publicat: 25 Iunie, 2012 - 16:40
Share

Dan Voiculescu și-a anunțat, Luni, demisia din Senat fiind nemulțumit că proiectul propus de el cu privire la dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală a fost respins.

"Motivul pentru care mi-am dat demisia din Senat este legat de faptul că, la ultima întâlnire a Comisiei de buget-finanţe s-a respins propunerea de lege prin care solicitam dublarea sancţiunilor pentru evaziune fiscală. Într-un Parlament în care Comisia de buget, cea care veghează la bugetul României, dă un aviz negativ unui astfel de proiect de lege este pentru mine un lucru de neînţeles. Îmi pare rău şi pentru acest motiv îmi dau demisia. Vă urez succes în continuare", a declarat preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu în plen.

Voiculescu era senator la al doilea mandat. A fost ales în 2004 şi reales în 2008. Era singurul reprezentant al PC din Senat.

În aprilie 2007, senatorul Dan Voiculescu a condus Comisia parlamentară de suspendare a unui președintelui Traian Băsescu.

În 2008 și 2009, Dan Voiculescu a promovat o lege, cunoscută drept "legea Voiculescu", după numele său, prin care se împiedică retrocedarea în natură a imobilelor naționalizate abuziv de regimul comunist proprietarilor lor legitimi.