Publicat: 15 Aprilie, 2014 - 10:49

Preşedintele fondator al Partidului Conservator și al trustului de presă Intact, Dan Voiculescu, va fi audiat, marţi, de magistraţii Curţii de Apel, în dosarul în care este acuzat că ar fi fraudat  Institutul de Cercetări Alimentare (ICA). Este faza finală a acestui proces, iar decizia care va fi dată este executorie. 

UPDATE: Voiculescu, la iesirea din sala de judecată: Un avocat a ridicat problema anulării privatizării, iar eu să-mi recuperez banii

La ieșirea din sala de judecată, Dan Voiculescu a declarat: „A apărut o idee foarte bună. Un avocat, nu știu al cui, a ridicat problema anulării privatizării, care înseamnă ca ei să-și ia terenul și clădirea aia superbă să le vândă, iar eu sa-mi recuperez toți banii pe care i-am bagat în ICA în perioada 1992-2014. Vă asigur că este o sumă foarte mare. ICA la ora actuală e singurul institut care funcționează la parametri europeni”.

Voiculescu a fost condamnat la 5 ani de pușcărie, dar procurorii DNA au declarat apel şi au cerut pedeapsa maximă, respectiv 12 ani.

La ultimul termen, în urmă cu o săptămână, președintele completului de judecată, Stan Mustață, a decis să se abțină, motivând că ”cineva m-a acuzat în spațiul public de imparțialitate”. Cererea de abținere a acestuia a fost repinsă. 

Dan Voiculescu a fost trimis în judecata în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC ‘Bioprod’ SA Bucuresti.