Publicat: 31 Ianuarie, 2012 - 13:24
Share

Volksbank România şi-a redesenat oferta de produse destinate operaţiunilor curente ale IMM-urilor. Noile pachete de servicii destinate companiilor includ acces gratuit la un cont curent în Lei sau în valută, un card de debit Visa Business şi acces la Internet Banking, precum şi gratuităţi la operaţiuni bancare curente.

Pentru toate aceste servicii, banca percepe un comision lunar unic. Costurile sunt cu până la 75% mai reduse faţă de cele aferente contractării separate a fiecărui serviciu.

„Segmentul IMM-urilor a devenit unul strategic pentru Volksbank odată cu adoptarea noii strategii pentru 2010-2015. Vrem să oferim servicii competitive, care să răspundă nevoilor de bază ale clienţilor”, a declarat Lucian Cojocaru, Vicepreşedinte Volksbank România.
Conceptul umbrela „Afaceri prin Internet Banking” destinat operaţiunilor curente ale IMM-urilor ofera patru optiuni– S, M, L, XL -  adaptate volumului de activitate al clienţilor şi implicit numărului de operaţiuni bancare. De asemenea, Volksbank oferă clienţilor posibilitatea de a verifica modul în care partenerii de afaceri îşi respectă termenele de plată aferente cecurilor şi biletelor la ordin, opţiunile incluzând şi interogări gratuite ale CIP (Centrala Incidentelor de Plată) administrată de BNR.
Opţiunea S
Cost: 7 Euro/lună
Servicii incluse: Cont curent, Card de debit Visa Business, Internet Banking
Gratuităţi: o retragere de la ATM Volksbank, 5 încasări, 5 plăţi interbancare prin Internet Banking, o interogare CIP
Reduceri: un schimb valutar la curs negociat (reducere de 10% din spreadul standard)

Opţiunea M
Cost: 15 Euro/lună
Servicii incluse: Cont curent, Card de debit Visa Business, Internet Banking
Gratuităţi: o plată în valută prin Internet Banking, 2 retrageri de la ATM Volksbank, 7 încasări în Lei, 7 plăţi interbancare în Lei, prin Internet Banking, 5 interogări CIP
Reduceri: 2 operaţiuni de schimb valutar la curs negociat (reducere de 10% din spreadul standard)

Opţiunea L
Cost: 25 Euro/lună
Servicii incluse: Cont curent, Card de debit Visa Business, Internet Banking
Gratuităţi: 2 plaţi în valută prin Internet Banking, 3 retrageri de la ATM Volksbank, 10 încasări în Lei, 10 plăţi interbancare în Lei prin Internet Banking, 10 interogări CIP
Reduceri: 3 operaţiuni de schimb valutar la curs negociat (reducere de 10% din spreadul standard)

Opţiunea XL
 include o gamă largă de operaţiuni şi conturi curente, cât şi soluţii de cash management , cu costuri semnificativ  reduse faţă de cele aferente contractării separate a fiecărui serviciu.
 Sunt de asemenea valabile gratuităţile şi reducerile regăsite în cadrul opţiunii L
 Clientul îşi poate alege valabilitatea opţiunii XL- 6/9/12 luni calendaristice în funcţie de volumul tranzacţional.

Volksbank a intrat pe piaţa din România în 2000. În prezent, Volksbank România
este una din cele mai mari zece bănci de pe piaţa locală, cu active de 4,7 miliarde de euro şi o reţea de 135 de unităţi.

Începând din 2010, strategia băncii s-a modificat, iar Volksbank România este în curs de repoziţionare ca banca universală, care acordă egală atenţie activităţilor de economisire, cât şi celor de creditare şi se adresează atât clienţilor companiei, cât şi clienţilor persoane fizice. Începând din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH, în contextul vânzării diviziei Volksbank International, fără subsidiara din România, către Sberbank, din Rusia.