25 iunie 2022

Volodymyr Zelensky l-a avertizat pe omologul său din Belarus, Lukașenko despre pierderi, dacă va decide să lupte împotriva Ucrainei

Distribuie pe rețelele tale sociale:
Volodymyr Zelensky l-a avertizat pe omologul său din Belarus, Lukașenko despre pierderi, dacă va decide să lupte împotriva Ucrainei
Președintele ucrainean l-a avertizat cu privire la marile pierderi pe care le-ar suferi Belarusul dacă ar începe un război deplin cu Ucraina.
Potrivit Centrului pentru Strategii de Apărare, Lukașenko ar putea, în următoarele ore, să decidă cu privire la participarea armatei bieloruse la războiul împotriva Ucrainei. În același timp, potrivit ZN.UA , unitățile forțelor de operațiuni speciale din Belarus se pregătesc deja pentru o aterizare în Ucraina.
Cu câteva ore mai devreme, Lukașenko a recunoscut că au fost lansate rachete din Belarus asupra Ucrainei și amenințase cu acțiune ofensivă împotriva țării vecine, sprijinind ocupantul rus.
La Mariupol, armata ucraineană a prins un grup de cercetare al ocupantului.
Armata ucraineană și serviciul de informații SBU semnalează despre acest aspect.
„Hard-uri, laptop-uri, tablete, camere, carduri de memorie, telefoane – stocarea informațiilor primite de inamici în orașul Mariupol. Aveau și acte de identitate ucrainene și o sarcină specifică – să monitorizeze starea de spirit a localnicilor și să-i incite să promoveze ocupația rusă” – se spune în mesaj.
De asemenea, aceștia marchează clădiri și plasează dispozitive de ghidaj pentru aeronavele de luptă.
Foto https://verifica.efe.com/
Picture: AFP
A consemnat Ciprian Pop