Publicat: 12 Februarie, 2016 - 17:18
Share

Volumul de poezie "Cartea poemelor mele nescrise", a lui Varujan Vosganian, apărut la Editura Polirom, se află în topul celor mai vândute cărți în 2015.

'Ca fost ministru de finanțe și ca armean, pot să vă spun că am satisfacția s-o văd în topul celor mai vândute cărți de anul trecut, chiar dacă a apărut în octombrie. Vestea bună e că a apărut în acest top, vestea proastă e că e singura carte de poezie care a apărut în top, ceea ce arată că poezia nu face parte din lista de cumpărături a românilor. Nici literatura română nu face,' a spus Varujan Vosganian, în conferință de presă.

Scriitorul a menționat că anual românii cumpără literatură română în valoare de două milioane de euro, ceea ce înseamnă aproximativ zece eurocenți pentru fiecare locuitor.

'Mai puțin decât cea mai ieftină franzelă. Arată legătura pe care o au românii cu propria literatură. Acest turneu pe care îl fac este și o modalitate de a intra în legătură cu cei care ar putea să fie purtătorii de imagine ai literaturii românești. Literatura română este ca sistemul bancar, ca sistemul de asigurări, ca siderurgia și ca industria de automobile: 90% e investiție străină,' a declarat Vosganian.

Varujan Vosganian și-a lansat, vineri, în foaierul Teatrului Regina Maria, cel mai nou volum de poezii intitulat "Cartea poemelor mele nescrise", apărut la Editura Polirom. Evenimentul a fost prezentat de poetul Ioan Moldovan, redactorul-șef al Revistei Familia.