Publicat: 22 Iulie, 2019 - 19:54

Asociația Românilor din Italia (ARI), Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) și Academia Europeană pentru Relații Economice și Culturale (AEREC) au realizat o nouă acțiune SOS România. De această dată, voluntarii s-au deplasat în localitatea Obrejița din județul Vrancea unde au oferit cadouri (îmbrăcăminte, încălțăminte, jucării) la cca. 120 de copii și 30 de adulți. 
Am primit o nouă lecție de viață de la acești minunați copii: toți, începând de la frageda vârstă de 3 ani și până la vârsta de 15-16 ani, au venit și au așteptat cuminți să primească cadourile, schimbând între ei lucrurile primite în funcție de vârstă și gust. Au fost prezenți și câțiva copii de etnie romă, la fel de solidari ca și ceilalți: cuminți, frumoși și deștepți. 
Primarul localității Obrejița, Nicu Pardoș, un om gospodar a dovedit că este și un bun părinte spiritual, cunoscând numele fiecărui copil și nevoia fiecărei familii.
Voluntar pentru o zi a acestei noi acțiuni SOS România a fost domnul academician AEREC, Luca CARMI, care a confirmat că a trăit niște emoții extraordinare: „sunt bucuros că am putut participa și susține această acțiune. Voi repeta acest gest de fiecare dată când voi avea ocazia. Acesta este spiritul academiei AEREC”. 
Președintele Alexandru Cumpănașu a declarat că CNMR susține proiectul SOS România, contribuind și la viitoarele acțiuni.  
Ernesto Carpintieri, președintele AEREC a declarat că în toamna acestui an, își dorește să participe personal la următoarele acțiuni SOS România. 
„Reînnoim apelul către românii de pretutindeni, să continue a fi solidari cu cei care au nevoie. Totodată, mulțumim voluntarilor Asociației Românilor din Italia, Academiei Europene pentru Relații Economice și Culturale și tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestei noi acțiuni: Luca CARMI, Teodor Blendea, companiilor SO.GE.SI. si DUE PI SERVICE. Mulțumesc copiilor din localitatea Obrejița care ne-au primit cu atâta căldură …” a declarat președintele Asociației Romanilor din Italia și coordonatorul acțiunii SOS România, Eugen Terteleac.