Publicat: 27 Martie, 2020 - 05:39
Share
Orban muncește din greu numind de zor liberali în funcții guvernamentale

Nicolae Dragoş Garofil a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, printr-o decizie a prim-ministrului Ludovic Orban publicată joi în Monitorul Oficial.

Anterior, Garofil a deţinut funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

De asemenea, Dan Dragoş Drăgan a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Printr-o altă decizie, prim-ministrul a numit-o pe Andra-Mihaela Costache în funcţia de secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului. Anterior, Costache a deţinut funcţia de subsecretar de stat la acelaşi minister.

Şeful Executivului l-a numit tot joi pe Silviu Năstase în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor în locul lui Filaret Brădăţan, care a fost eliberat din funcţie.

Totodată, premierul a eliberat-o, la cerere, pe Mihaela Andreianu din funcţia de secretar de stat la Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

Mădălina Carmen Hristu a fost numită în funcţia de consilier onorific al prim-ministrului, funcţie neremunerată.

De-a lungul carierei sale, Madalina Carmen Hristu s-a bucurat continuu de protectia lui Orban. Fosta sefa de cabinet a liderului PNL, pe vremea cand Ludovic Orban era ministrul al Transporturilor, Madalina a cunoscut o ascensiune profesionala de invidiat, mai ales in companiile de stat. In 2013, la doar 36 de ani, a fost numita administrator al Oil Terminal si la Conpet,  apoi a ajuns consiliera in cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane (AACR).  Pe langa toate aceste functii importante, Madalina Hristu a reusit si performanta, deloc de neglijat, sa fie producator si exportator protejat de statul roman de dulceturi si zacusca. Dar poate cea mai importanta functie, care i-a marcat, putem spune, si viata personala este cea detinuta la CFR Calatori, pe postul de administrator. Aici, se pare, Madalina si-a gasit si dragostea. Chiar daca era ”protejata” lui Orban, proaspata sefa a ADP Sector 1 s-a apropiat destul de mult de Alexandru Noaptes, cuscrul lui Viorel Hrebenciuc.(Cf. Național)

 

 

Tag-uri Institutii: