Publicat: 21 Ianuarie, 2019 - 09:42
Share

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au donat, vineri, 15 aparate de aerosoli sectiei "B2-Boli infectioase copii" a Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Dr. Victor Babes, din Bucuresti. De altfel, acesta nu este primul dar al voluntarilor pentru Spitalul Dr. Victor Babes, deoarece in luna decembrie 2018 au mai donat 11 combine frigorifice. 

Monica Adriana Georgescu, asistent medical sef- Pavilionul B2 Copii, a declarat: "Aceste aparate sunt utilizate pentru aparatul cu aerosoli, aceasta terapie este o modalitate de a trata bolile obstructive ale cailor respiratorii. Noi le folosim la copii pentru ca suntem sectie de copii si sunt foarte bune acum ca sunt mai multe pentru ca avem foarte multi pacienti internati in acest sezon cu infectii respiratorii. Ele pot fi folosite si pentru otite, pneumonii, astm bronsic".

De asemenea, Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a punctat: "Astazi, am oferit 15 aparate de aerosoli, aparate foarte necesare mai ales acum in perioada iernii cand e sezonul virozelor, al gripelor si multe alte boli cu care se confrunta in special copii care sunt internati aici, la acest spital. Nu este prima colaborare pe care am avut-o cu spitalul Victor Babes, cu putin timp in urma am donat 11 combine frigorifice, in valoare de aproximativ 1500 Euro, de asemenea, utile! Valoarea aparaturii donate, astazi, fiind de aproximativ 1000 Euro. Valoare a fost mica, dat fiind faptul ca producatorul cunoscand activitatile noaste caritabile in sprijinul spitalelor, ne-a facut o reducere substantiala, aproape un sfert de pret, fata de pretul de catalog". 

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.