Publicat: 13 Februarie, 2019 - 12:12

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au donat, marti, un aparat EKG nou, in valoare de 1500 Euro, Sectiei 2 Boli Infectioase Copii a Spitalului “Victor Babes” din Bucuresti. Acest aparat de ultima generatie, de care spitalul nu dispunea pana acum, ajuta la diagnosticarea corecta a pacientilor cu afectiuni cardiace. De altfel, 3500 de copii in media sunt tratati intr-un an la aceasta sectie.

Doctorul Stefan Lazar, seful Sectiei 2 Boli Infectioase Copii a Spitalului “Victor Babes”, a spus: "Este un gest minunat pe care l-au facut voluntarii si le multumim si pe aceasta cale. Acest aparat ne era foarte util pentru ca, din pacate, cel pe care il aveam isi cam traise viata si faptul ca l-am primit, este un lucru absolut minunat. Suntem intr-o sectie de copii, avem si copii mai mari si exista patologii diverse care implica inclusiv afectari cardiace si de foarte multe ori este nevoie sa le facem aceasta analiza care nu e una laborioasa, insa ne ajuta foarte mult in stabilirea unui diagnostic. Este un apparat nou, performant, care are capabilitati inclusiv pentru copii. Sper sa il folosim o perioada cat mai indelungata si cu cat mai mult succes. Au fost niste discutii initiale cu voluntarii, dumnealor si-au aratat deschiderea catre aceasta sectie a noastra, pentru copiii internati aici si ei ne-au ajutat cu multe lucruri pana acum si sper sa o faca si in continuare, in limita posibilitatilor pentru ca nevoile sunt foarte multe si ale noastre, dar si ale altora. Aceasta sectie are anual in jur de 3500 de copii care se externeaza si din acest numar mare, exista destui care sa beneficieze de utilizarea acestui aparat".

"Am venit la acest spital pentru ca avem o colaborare mai veche, spre sfarsitul anului trecut am oferit 11 combine frigorifice in valoare de 1500 Euro, la inceputul anului am oferit 15 aparate de aerosoli, iar acum am venit cu acest aparat EKG care vine in sprijinul copiilor pacienti cu probleme cardiace. Acest aparat are o valoare de 1500 Euro. Nu este ultima colaborare pe care o avem cu acest spital, urmeaza sa mai ajunga si alta aparatura medicala, tot la solicitarea acestei sectii", a dat asigurari Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. 

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.