Publicat: 3 Iunie, 2019 - 08:00
Share
Dănuţ Prună: Noi aici nu am simtit ca am trecut granita, am simtit ca am trecut doar Prutul!

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au incheiat vineri activitatile desfasurate in Republica Moldova prin participarea la festivitatea de incheiere a anului scolar de la Liceul tehnologic “Mihai Eminescu” din raionul Cahul. Elevii de aici s-au bucurat si de prezenta si binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Episcop Veniamin.

Preasfintitul Parinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a declarat: "E un moment frumos, e un moment de inceput, e un moment de cunoastere si e un moment binecuvantat pentru ca cunoscandu-ne, interactionand, noi putem sa facem lucruri frumoase pentru elevii din scolile din Basarabia, pentru profesorii de aici si sa incurajam familia, scoala si activitatile cultural-misionare pe care le desfasuram. De aceea, ne-am bucurat ca in aceste zile, prin efortul facut de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului sa aduca lumina si pace in scolile unde au desfasurat activitatile, unde s-au intalnit si au interactionat cu conducerea scolilor, cu profesorii de acolo, cu elevii si au putut vedea si constata deschiderea, dragostea si bucuria pe care le-au produs-o prin prezenta lor. In aceasta perioada pascala am avut mai multe bucurii, dar ele se incheie cu activitatile desfasurate de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si cu incheierea anului scolar de la Liceul Mihai Eminescu din Cahul. Pe parcursul anului, am avut mai multe activitati culturale organizate la nivelul Episcopiei si o buna colaborare cu scolile din acest raion. Multumim lui Dumnezeu in primul rand si tuturor celor care se implica pentru ca viata de aici, bucuriile sa fie inmultite, iar credinciosii sa simta dragostea fratilor de dincolo de Prut".

Profesorul Ala Gaidar, Director la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu”, din Cahul, a afirmat: "Pentru noi, astazi, este o finalitate a anului scolar, facem totalurile intregului an de invatamant si ne bucura foarte mult ca am reusit foarte multe lucruri bune sa realizam in acest an. Am avut un an deosebit, un jubileu al liceului de 30 de ani, ne-am straduit sa ducem cat mai multe lucruri frumoase si bune, participare la cat mai multe activitati si ne-a reusit. Astazi, avem foarte multi olimpici, avem medalii atat la competitiile raionale, regionale, nationale si internationale. Pentru noi este un eveniment foarte important si ne bucuram ca prin vizita voluntarilor mai avem inca un partener cu care vom conlucra si vom face lucruri bune pentru sanatatea copiilor".

"Pentru mine sfarsitul de an scolar reprezinta un nou pas spre clasa a VII-a care ma va ajuta sa descopar noi cunostinte si voi invata lucruri noi", a sustinut o eleva a Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu”.

"Astazi, a fost o zi foarte frumoasa, in special pentru noi, absolventii acestui liceu, a fost o zi plina de emotii si lacrimi, dar de bucurie, am fost foarte bucurosi sa petrecem aceasta zi impreuna cu colegii nostri, cu profesorii nostri si cu oaspetii nostri", a completat o alta eleva.

Danut Pruna, coordonatorul coluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a aratat: "Ne despartim cu greu de fratii basarabeni, a fost o saptamana foarte incarcata, am desfasurat aici Campania de "Preventie si educatie pentru sanatate" in sprijinul a sase comunitati de aici, sase scoli gimnaziale din Basarabia de Sud, in total 1000 de beneficiari. Am simtit aici in Basarabia caldura, dragostea oamenilor de aici, ospitalitatea lor. Ne intoarcem cu o imagine minunata a fratilor nostri de peste Prut. Noi aici nu am simtit ca am trecut granita, am simtit ca am trecut doar Prutul. In semn de apreciere ca am venit aici, cei de aici ne-au invitat astazi ca sa participam la ultimul clopotel, ultima zi a anului scolar".

Activitățile voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului in Republica Moldova se desfășoară cu inalta binecuvântare a Preafericitului Patriarh Daniel si binecuvântarea Preasfintitului Veniamin Episcopul Basarabiei de Sud.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: