Publicat: 21 Ianuarie, 2019 - 12:00
Share

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au vizitat, sambata, pacienţii Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie din Bucuresti, cărora le-au recitat poezii din opera lui Mihai Eminescu şi le-au dăruit fructe şi iconiţe.

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a afirmat: "Am revenit la Centrul de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie din Bucuresti, un loc pe care noi il vizitam de cel putin doua ori pe luna. Acesti pacienti pe care ii au in ingriire au mare nevoie de afectiune, de un cuvant de incurajare pentru a trece mai usor peste problemele cu care se confrunta, in lupta lor cu aceasta boala nemiloasa, cancerul. Cu toate acestea, avem mult de invatat de la acesti oameni, ei privesc totul cu resemnare si se gandesc ca “Mare este Dumnezeu!” si de aici porneste toata filozofia vietii si care, de multe ori, ne pune si pe noi sa ne gandim daca chiar avem probleme. Ne gandim la fiecare greutate, ca vai ce greu ne este, insa nu este chiar asa. Acesti oameni, desi au probleme, sunt linistiti, se roaga la Dumnezeu, isi pun nadejdea in Dumnezeu si acest lucru ni l-au aratat si astazi cand noi am venit cu frumoase poezii. Am mers din salon, in salon si le-am recitat poezii scrise de poetul nostru national, Mihai Eminescu. Am venit si cu mici daruri, le-am adus fructe si iconite cu sfintii roman".

Catalina Cimpoiesu, asistent medical la Centrul Sfantul Nectarie, a spus: "A fost un gest foarte frumos din partea voluntarilor, nu au venit pentru prima oara, au venit de atatea ori si de fiecare data le-au facut o foarte mare bucurie pacientilor nostri. Unii dintre ei poate nu au pe cineva care sa vina la ei si se bucura de fiecare data cand cineva le calca pragul".

Oana Elena Doru, voluntar al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a mentionat: "Aceasta activitate este benefica pentru ei deoarece le calca cineva pragul si ei simt bucurie pentru aceasta vizita pe care o primesc. O consideram ca pe o datorie a noastra pe acest pamant pentru ca vom da raspuns mai tarziu pentru ceea ce am facut in viata aceasta. Nu pot decat sa ma bucur eu in primul rand ca am facut parte din echipa de la Paraclis care a adus astazi bucurie in Centrul Sfantul Nectarie. Pacientii ne-au bucurat, chiar am stat de vorba cu doi dintre ei care ne-au spus multe vorbe intelepte din cartile citite de ei si ne-a facut placere sa stam sa ii ascultam".

Catalina Pitis, voluntar al Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a conchis: "M-a impresionat foarte mult si de asta data, ca si in celelalte randuri cand am fost, domnul Ionica, ne-am atasat toti voluntarii de dumnealui pentru ca are o bogata experienta. De aceasta data, ne-a spus ca trebuie sa avem grija sa nu ne incredem in noi insine si in puterile noastre, intotdeauna sa ne raportam la Dumnezeu. Sa nu ne mandrim si atunci Dumnezeu ne va ajuta".

 

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.