Publicat: 29 Octombrie, 2018 - 11:19
Share

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au oferit Centrul de Ingrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie” din Bucuresti un defibrilator in valoare de 1000 de Euro. Aparatul medical era o necesitate pentru centru, in special pentru situatiile in care se impune resuscitarea persoanelor care intra in stop cardio-respirator.

 

Adriana Caruntu, directorul Centrului de Ingrijiri Paleative „Sfantul Nectarie”, a declarat: "Acest aparat era important pentru a indeplini standardele de functionare a unui spital si este cerut de catre Comisia de acreditare a spitalelor. Astazi am avut bucuria ca in ziua in care il sarbatorim pe Sfantul Dimitrie cel Nou sa avem acest aparat oferit de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, care s-au gandit sa ne ajute cat mai repede, sa avem tot ce ne trebuie, dar sa ne aduca si bucurie si au sustinut un program artistic atat pentru pacienti, cat si pentru personal.

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au fost insotiti la Centrul de Ingrijiri Paliative “Sfantul Nectarie”, de catre cantaretii de muzica populara Claudiu Zaharia si Gabriel Sandu, care au adus zambete pe chipurile bolnavilor de la centru si i-au facut sa uite macar putin de suferinta.

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a punctat: "Pentru cateva momente, acesti oameni au uitat de problemele de sanatate cu care se confrunta, au aplaudat, au cantat impreuna cu artistii invitati astazi. A fost o activitate frumoasa, ca de fiecare data cand revenim la Centrul Sfantul Nectarie si facem acest lucru de cateva ori pe luna. A fost un moment special, ne bucuram ca am putut sa le daruim defribilatorul pe care ni l-au solicitat acum o luna de zile. Stim ca acest aparat le era necesar, ne-am grabit, am pus mana de la mana, noi, voluntarii si am reusit sa il achizitionam, valoarea sa financiara fiind de 1000 de Euro".

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.