Publicat: 28 Octombrie, 2018 - 03:12
Share

În perioada 25 – 29 octombrie Crucea Roşie Română acorda servicii de prim ajutor pelerinilor din toată ţara veniţi la Patriarhia Română să cinstească Moaştele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov – ocrotitorul Bucureştilor.

La baza Dealului Mitropoliei din Piaţa Unirii se află un cort de Cruce Roşie deservit de 80 de voluntari ai Crucii Roşii Române, proveniti din Filialele din Bucuresti, pentru toţi cei care se confruntă cu probleme de sănătate. Voluntarii sunt prezenți 24 de ore din 24, pe toată durata pelerinajului. Aceștia lucrează în 3 schimburi și oferă ceaiuri calde și primul ajutor psiho-social tuturor celor care au nevoie.

Au fost împărțiți aproximativ 1.700 de litri de ceai cald pelerinilor.

Crucea Roşie Română sfătuieşte zecile de mii de credincioşi care vor urca până mâine, ân ultima zi a pelerinajului (29 octombrie) Dealul Mitropoliei să se poarte civilizat, să evite situaţii ce pot deveni periculoase pentru sănătatea lor, să se alimenteze şi sa se hidrateze suficient, iar dacă urmează un tratament, să aibă la îndemână medicamentele prescrise. De asemenea, din cauza temperaturilor scăzute care sunt anunţate pentru această perioadă, mai ales pe timpul nopții, pelerinii sunt rugaţi să se îmbrace corespunzător.

Acesta este al 15-lea an consecutiv în care Crucea Roşie Română contribuie la buna desfăşurare a celui mai important eveniment religios din Bucureşti, alături de alte autorităţi locale şi centrale.

 

Tag-uri Institutii: