Publicat: 1 Decembrie, 2017 - 21:12
Share

Se spune despre români că sunt oameni primitori și darnici! Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, îmbrăcați în straie populare româneşti, au bătut, de Ziua Națională, la porțile unor familii din localitatea Nuci-județul Ilfov pentru a le oferi pachete cu produse de igienă și alimente. Localnicii au fost încântați să-i revadă pe voluntarii care i-au mai vizitat, anterior, în cadrul campaniilor „Sănătate pentru sate” și "Preventie si Educatie pentru Sanatate.

 

"Astăzi, noi, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului ne-am gândit să serbăm ziua de 1 decembrie într-un mod deosebit venind în sprijinul oamenilor aflați în nevoință și ne-am deplasat în localitatea Nuci unde le-am oferit produse de strictă necesitate unui număr de 16 familii. Este vorba despre pampers, șervețele umede, dar și alimente de bază. Suntem aici pentru a treia oară, tot aici, am desfășurat campaniile „Sănătate pentru sate” și "Preventie si Educatie pentru Sanatate". Aceste familii sunt păstorite de către doi părinți parohi minunați, de fiecare dată când am venit, am fost primiți cu multă căldură și de aceea atunci când avem ocazia să ajutăm pe cineva ne gândim și la această comunitate într-un mod deosebit", a punctat Dănuț Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

 

"A fost o mare surpriză să vedem voluntarii în costume populare. Au fost plăcut impresionați cei mici să vada, poate, pentru prima dată în viața lor costume tradiționale atât de frumoase. A fost o bucurie neașteptată pentru cei care au primit daruri și mulțumim", a punctat preotul Stefan Dan Marian, Parohia Suditi.

 

"Vreau sa le mulțumesc voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului pentru că nu suntem la prima colaborare! Au mai fost mai multe colaborări printre care aș aminti Campania „Sănătate pentru sate” în cadrul căreia enoriașii parohiei noastre au fost consultați. De asemenea, la începutul anului școlar, voluntarii au oferit elevilor din comunitatea noastră ghiozdane și rechizite. Și iată, astăzi, în această zi minunată, de 1 decembrie, am avut o surpriză plăcută ca cei mici să primescă daruri constând în pampers, șervețele umede, dulciuri, cereale și alte lucruri de strictă necesitate. Le mulțumim voluntarilor că ne au în grija lor și cred că toată lucrarea se face cu ajutorul bunului Dumnezeu și a Maicii Domnului care ne ocrotește, precum și cu ajutorul sf. Andrei care este ocrotitorul României și al Catedralei Mântuirii Neamului", a declarat preotul Paroh Popescu Gheorghe Nuța, de la Parohia Nuci.

 

Voluntarii au poposit, astăzi, în două sate din comuna Nuci: satul Merii Petchii și satul Balta Neagră. Darurile au fost împărțite localnicilor de către echipa de voluntari formată din medici, psihologi, profesori și alți specialiști implicați în campaniile „Sănătate pentru sate” și "Preventie si Educatie pentru Sanatate". 

 

"M-am bucurat foarte mult să merg și să le împart cadouri copiilor și să-i văd cum zâmbesc. Pentru mine este o bucurie să împart", a declarat psihologul Polixenia Stan.

 

"De la serviciu am venit direct în această localitate, nu cu noțiuni de igienă așa cum facem în campaniile „Sănătate pentru sate” și "Preventie si Educatie pentru Sanatate", ci cu cadouri pe care le-am împărțit celor mici", a declarat medicul stomatolog Claudia Budună.

 

"Este o zi binecuvântată pentru toți românii și am încercat să împărtășesc o altfel de grijă și o altfel de bucurie către cei mici, de data aceata, nu către adulți- eu fiind medic chirurg. A fost o bucurie să putem să împărțim daruri constând în produse de strictă necesitate", a subliniat Celia Ciobanu, medic-chirurg, Chirurgie Cardiaca.

 

"Sunt pentru prima dată în ehipa voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Este Ziua Națională a României și acum altfel am fi putut-o sărbători mai bine decât împărtășind bucurii și încercând să dăm câte puțin din puținul nostru și celor care au nevoie", a spus Ștefania Ciobanu, Profesor Colegiul National Spirul Haret.

 

Oamenii au fost plăcut surprinși de gestul voluntarilor și au apreciat și costumele populare pe care aceștia le-au purtat de Ziua Națională.

 

"Am o familie numeroasă, șase copii, patru nepoți, dintre care doi pe drum. Unul dintre nepoți are doar o lună. A fost o surpriza plăcută să primim din parte voluntarilor pampers, șervețele umede și cele necesare bebelușului. Sunteți frumoși și costumele pe care le purtați, de asemenea. Vă mulțimim pentru daruri și pentru tot", a declarat o bunică.

 

"Avem doi copii, mai vine și al treilea. Am primit cu mare plăcere produsele oferite de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Mulțumim și abia așteptăm să reveniți", a puncat o mămică.

 

Majoritatea famiilor vizitate de către voluntarii PCMN sunt numeroase. O mămică a povestit că are 9 copii acasă și că are o familie fericită, chiar dacă posibilitățile materiale sunt modeste.

 

"Am nouă copii: șapte băieți și două fete. Este greu să crești atâția copii, dar avem și multe satisfacții. Copiii sunt totul pentru noi. Ne bucurăm de darurile oferie copiilor de către voluntari și vă mulțumim", a spus o altă mămică.

 

"A fost o surpriză ca într-o zi de 1 decembrie să vină cineva la noi cu daruri. Până acum, nu s-a mai întâmplat așa ceva. Produsele oferite de către voluntari sunt de mare folos. Avem un nepoțel drăgălaș care va folosi produsele. Mulțumim pentru considerația arătată", a mai spus o bunicuță.

 

Localizare: 

Geolocation is 44.716667, 26.299999999999955