Publicat: 15 Aprilie, 2018 - 19:00
Share

Peste 500 de copii şi părinţi au luat, sâmbătă, startul, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, la crosul "Campionii sănătăţii".  Printre aceștia s-a aflat și coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, Dănuț Prună, împreună cu fiul său, Ioachim, în vârstă de 2 ani si jumătate. Reprezentantul CMN a ales să-l susţină pe George, unul dintre cei 15 copilași, pentru care a fost organizat crosul caritabil.

 

Organizatorii și-au propus ca cel putin 15 copii cu probleme de sanatate si cu o situatie materiala precara sa poata beneficia de burse lunare, rezultate din fondurile adunate la "Campionii sanatatii". 

 

Anul acesta "Campionii sanatatii" au alergat pentru copilasii cu afectiuni oncologice, cu imunodeficiențe şi pentru cei care au suferit arsuri grave. Participantii de la cursele "Campionii sanatatii" au suportat o taxa de inscriere prin care sa fie ajutat cate un copil aflat in suferinta. Taxa de inregistrare si toate donatiile ar urma sa fie dublate de sponsorul proiectului. 

"A fost o activitate foarte frumoasa. Ne bucuram din tot sufletul ca am reusit sa venim din nou in sprijinul copiilor care se confrunta cu aceasta boala necrutatoare, cancerul, care din pacate, ii tine departe de copilarie. Am venit, astazi, impreuna cu baietelul meu, cu Ioachim, si am alergat pentru George, ne dorim foarte mult sa-l cunoastem pe acest baietel si chiar sa il ajutam dupa nevoile acestuia", a declarat Dănuț Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

George, in varsta de 8 ani, are o tumoră la femurul stâng. George şi cei doi fraţi ai săi se află în grija mamei şi împreună locuiesc în casa bunicii materne. Mama a fost concediată în luna decembrie pentru că era nevoită să stea mult timp în spital alături de fiul ei. În prezent, au ca surse de venit doar pensia modică a bunicii şi alocaţiile copiilor. Medicii i-au comunicat mamei lui George că ar urma să-i fie amputat copilului piciorul pe care se află tumora şi să-i fie protezat. De curând, copilul a facut un atac de panică, se află sub supravegeherea medicilor şi are nevoie de şedinţe de psihoterapie.

MagicMAKERS – „Burse de Sanatate” este un proiect al Asociatiei MagiCAMP. Aceasta a fost a 10-a ediţie, iar participanţii au plătit o taxă de înscriere de 20 de lei.

Tag-uri Nume: