Publicat: 25 Decembrie, 2017 - 15:35
Share

În ajunul Crăciunului, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au ajuns, pentru prima dată, în localitatea Călmățuiul de Sus, județul Teleorman, în parohia Băsești. 80 de copii s-au bucurat de venirea voluntarilor care l-au adus cu ei și pe Moș Crăciun, care a fost foarte darnic cu micuții ce l-au colindat, au susținut că au fost cuminți tot anul și au știut să mai recite și poezii.

 

O fetiță, Denisa, a declarat: "Sunt bucuroasa ca a venit Mos Craciun si mi-a adus dulciuri. Mosului i-am spus urmatoarea poezie: “Acum Isus e in iesle 
A lumii dulce miel
Si canta albii ingeri
Zburand pe langa el
Ce daruri sa-i aducem?
Ca-i mic si Dumnezeu!
Iubirea mea din suflet 
O dau intreaga eu.”"

 

La întâlnirea cu voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și Moș Crăciun au participat copiii din parohiile Dorobanțu, Crângeni și Băcălești - județul Teleorman.

 

Un alt copil, Flavius, a spus că a fost cuminte tot anul și că este foarte încântat de întâlnirea cu Moșul: "Mosul mi-a adus dulciuri si sunt bucuros. I-am zis și eu lui Mos Craciun urmatoarea poezie: 
“Uite a venit Craciunul
Si cu el si-un mos batran.
Noi, copiii il stim bine,
Mosul este Mos Craciun.
Are sanie si cai 
SI el vine de departe.
Are daruri pentru toti,
Pentu toti are si-o carte”."

 

"Ne bucuram nespus de mult pentru aceasta activitate frumoasa care a fost initiata de Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Copiii din parohia noastra si cei din parohiile invecinate au venit astazi la slujba sfintei liturghii dupa care au ramas pentru a primi cadouri de la Mos Craciun. Au cantat colinde, au spus rugaciuni si dupa aceea au promis ca la anul vor fi, poate, mai pregatiti si vor canta mult mai multe colinde pentru ca aceasta intrupare a Fiului lui Dumnezeu sa fie primita in casele tuturor crestinilor din parohia noastra si din parohiile invecinate", a subliniat preotul Paroh Sandu Cristian, Parohia Basesti, Hramul Sfintii Voievozi, Protoieria Rosiori de Vede, Episcopia Alexandriei si Teleormanului.

 

Pentru voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și Moș Crăciun este a cincea acțiune întreprinsă în județele țării, săptămâna aceasta. Aproximativ 900 de beneficiari s-au bucurat să-l întâlnească, unii, pentru prima dată în viața lor, pe Moș Crăciun și au încercat din răsputeri să-l impresioneze pentru a fi răsplătiți cu multe daruri. De altfel, copiii i-au spus Moșului și că doresc să-l revadă anul următor și au promis să fie cuminți și să învețe foarte bine la școală, până atunci.  Miercuri, Mos Crăciun le-a oferit cadouri copiilor aflați în atenția DGASPC Sector 5, joi, împreună cu părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, de ziua supraviețuitorului de cancer, Moșul a mers la Institutul Oncologic București. Acolo, Moșul le-a oferit produse bio celor 300 de pacienți. Vineri, Moșul a vizitat 350 de copii din comuna Pleașa, județul Prahova, iar, sâmbătă, a trecut pe la 80 de copii cuminți din comuna Nuci. 

 

"Dupa deplasarea in localitatea Pleasa, dupa ce am fost la copiii din localitatea Nuci, iata astazi am poposit in localitatea Calmatuiu de Sus, din judetul Teleorman. Chiar in Ajunul Craciunului am vrut sa le aducem zambete acestor copii foarte frumosi, adica celor 80 de copiii de aici din sat, care s-au strans in jurul bradului, ne-au colindat, ne-au spus poezii. Noi l-am adus pe Mos Craciun cu foarte multe cadouri. A fost o activitate frumoasa. Chiar daca ne-am deplasat 200 km, pot sa spun ca a meritat acest efort pentru ca aici am fost primiti cu foarte multa ospitalitate de catre preotii parohi de aici din localitate. Pe aceasta cale as dori sa multumesc Episcopiei Alexandriei si Teleormanului care ne-a oferit tot sprijinul din momentul in care le-am spus ca vrem sa poposim in aceasta localitate", a puncat Danut Viorel Pruna, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

 

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a părintelui arhimandrit Ciprian Grădinaru.

 

 

Localizare: 

Geolocation is 44.0503742, 24.861256599999933

Tag-uri Nume: