Publicat: 16 August, 2018 - 15:13

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat în data de 15 august 2018 un spectacol artistic de pricesne și poezii ortodoxe inchinate Adormirii Maicii Domnului pentru pacienții internați la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Bucuresti. A fost o actiune de succes a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, in cadrul careia tinerii au interpretat pentru pacientii internati si personalul medical cantari specifice sarbatorii Maicii Domnului, au recitat poezii, au daruit icoane si ciocolata tuturor participantilor. Dragostea, blandetea si candoarea tinerilor voluntari i-a cucerit pe toti cei care au participat la eveniment.

Danut Pruna, coordonator al grupului de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a mentionat: “Ne bucram ca am revenit aici, la Centrul Sfantul Nectarie. De fiecare data cand venim suntem primiti cu multa dragoste de catre pacienti si de catre personalul centrului, in special de catre domnisoara director Adriana Caruntu care are o misiune deloc usoara, aceea de a ingriji persoane care mai au de trait foarte putin, care se agata de fiecare farama de speranta, de rugaciune, de credinta, de Dumnezeu. Simt ca am reusit sa le aducem bucurie sufleteasca acestor persoane, sa le incurajam sa mearga mai departe – de asta au nevoie cei de aici de fapt: de cineva sa le vorbeasca, sa-i inteleaga, sa ii asculte. Sa le fie alaturi in lupta pe care o duc. Aceasta activitate am dedicat-o Maicii Domnului, deoarece este o sarbatoare mare astazi; multi dintre pacienti chiar isi searbeaza astazi ziua de nastere, purtand numele Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Le-am cantat La Multi Ani, le-am oferit icoane si daruri. Dar, cel mai important este ca am reusit sa le fim alaturi oferindu-le suport moral si incurajare pentru a trece prin aceste probleme de sanatate cu care se confrunta. Cu siguranta ne vom intoarce cat de curand aici, acesti oameni au nevoie de sprijin si vom fi alaturi de ei cat de mult posibil.”

Actiunea a fost apreciata si laudata de catre Adriana Caruntu, directorul Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie, Bucuresti.

“A fost o activitate foarte frumoasa, voluntarii au venit si au facut un spectacol adevarat in care au cantat, au spus poezii, dar cel mai important si ce mi-a atras mie atentia a fost dragostea, caldura si ceea ce au transmis acestia. Aceasta este mai important decat orice alt dar pe care poti sa il oferi unui pacient. Poti sa ii dai unui bolnav orice, daca ceea ce transmiti tu de la om, la om nu este ce trebuie, atunci nu are valoare. Eu pot sa spun ca astazi pacientii au fost inconjurati de multa dragoste, a fost o atmosfera de sarbatoare, de bucurie, inchinata Maicii Domnului si le multumesc tuturor celor care si-au facut timp sa vina si sa fie alaturi de noi: de pacientii care au fost prezenti la activitate, dar si de personalul centrului care a fost incantat; toti acestia isi doresc sa ii vada pe voluntari cat mai des. Voluntarii de la Paraclisul Catdralei Mantuirii Neamului au mai fost la Centrul Sfantul Nectarie, insa aceste vizite sunt binevenite, foarte placute si aduc multa bucurie pacientilor pentru ca voluntarii reusesc sa le schimbe starea de spirit, sa aduca ceva nou”, a declarat directorul Centrului de Ingrijiri Paliative Sfantul Nectarie, Bucuresti.

Cu bucurie si recunostinta si emotie in glas, Elena Cretu, voluntar al Paraclisului CMN a specificat: “In primul rand as vrea sa ii multumesc lui Dumnezeu si Maicii Domnului ca azi de Sfanta Adormire, m-a invrednicit sa fiu aici intre acesti oameni frumosi si ca ne-am impartit impreuna nadejdea. Le-am recitat doua poezii din care una inchinata Maicii Domnului Prodromita si cealalta Adormirii Maicii Domnului, pe care am compus-o chiar aseara cand am auzit ca o sa particip la aceasta actiune. Pacientii de aici sunt oameni calzi si oameni cu multa nadejde – ne-au oferit bomboane, ne-au zambit si care ne-au transmis ca darul vietii este un dar foarte important. Am avut multe de invatat si inca o data ii multumesc lui Dumnezeu pentru aceasta zi binecuvantata.”

In acelasi context, Elena Doru, voluntar Parcalicusl CMN a punctat: “M-am simtit foarte bine astazi alaturi de ceilalti voluntari de la Paraclis, pentru mine fiind prima data cand vin aici, iar oamenii pe care i-am intalnit mi-au dat foarte multa nadejde si dorinta sa pun inceput bun si sa traiesc frumos pentru ca viata merita sa fie traita. Acesti oameni mi-au amintit de bunicii mei care s-au chinuit si ei cand a fost sa treaca la cele vesnice. Exact asa cum acesti oameni au o lumina aparte in ochi, asa si bunicii mei aveau o lumina asemanatoare. Am admirat intrebandu-ma: cum de au asa o bucurie, cum de nu-si pierd curajul sa mearga mai departe. Imi amintesc cum bunicii mei imi transmiteau cuvinte de insufletire, culmea – nu pentru ei, ci pentru viata mea. Aceasta a fost o lectie pentru mine, asa am luat-o. E pentru prima data, dar vreau din tot sufletul sa mai vin, daca ingaduie Maicuta Domnului.”

In asentiment cu ceilalti participanti la eveniment, Alina Rosca, voluntar al Paraclisului CMN a sutinut: “Personal, sunt implinita si bucuroasa ca am putut aduce o mica bucurie in inimile pacientilor. De asemenea, si ei la randul lor ne-au daruit noua o mica bucurie, si anume – am plecat cu mainile pline de bomboane de aici de la dumnealor. Le-a facut mare placere sa ne auda cantandu-le si ne-au si spus lucrul acesta. Dorim ca pe viitor sa nu ne mai intalnim aici si sa vina ei la noi la biserica, la Paraclis, sa ne incante si ei cu starea lor buna de sanatate.”

Toate actiunile social filantropice derulate de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului sunt coordonate de catre Parintele Arhimandrit Ciprian Gradinaru.

 

Localizare: 

Geolocation is 44.4267674, 26.102538399999958