29 mai 2022

Von der Layen: o famile europeană legată de afaceri dubioase in domeniul pharma

PRESEDINTA UE URSULA
Distribuie pe rețelele tale sociale:
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a luat doctoratul în medicină. Numele ei de fată este Albrecht, iar soțul ei, Heiko este director medical al Orgenesis, o companie americană de biotehnologie specializată în terapii genetice precum vaccinurile Pfizer și Moderna.
El face parte din Consiliul științific al acesteia din 2019 și își deține funcția din luna septembrie a anului trecut. Pfizer și Orgenesis au o relație foarte strânsă. Compania Orgenesis a fost implicată activ în dezvoltarea vaccinului Pfizer, iar acum dezvoltă programul BioChield, care are intenția declarată de a inventa un „supervaccin” pe care îl testează pe șoareci.
Anterior, Heiko von der Leyen și Vicepreședintele Orgenesis, Vincent Wandamm, au lucrat pentru GlaxoSmithKline (GSK), o companie farmaceutică multinațională britanică, timp de 11 ani. Înainte de a se alătura GSK, Vandamm a fost directorul de calitate al Pfizer timp de opt ani. Mulți alți angajați ai Orgenesis au lucrat anterior la Pfizer.
Cu puțin timp înainte de pandemie, în august 2019, GSK și Pfizer au anunțat un acord pentru a combina mai multe dintre afacerile lor într-un joint venture „GSK Consumer Healthcare”.
Legăturile dintre Pfizer și Orgenesis sunt, de asemenea, evidente. Cei mai mari acționari ai săi sunt chiar fondurile mutuale, potrivit Bursei de Valori din New York.
Contractele semnate între Pfizer și Ursula von der Leyen nu sunt doar secrete, dar schimbul de mesaje text și apeluri telefonice între cele două părți a fost șterse în mod deliberat.
Ursula a promis că va abroga Codul de la Nürnberg pentru a face vaccinările obligatorii pentru cei 445 de milioane de oameni care trăiesc în Uniunea Europeană.
Din acest motiv, nu se poate confirma dacă Pfizer a plătit comisioane pentru semnarea contractului, în ce sumă și, mai ales, cui. Unele surse fac referire la următoarele cifre: la o rată de 20 de dolari fiecare doză, Pfizer a luat 36.000 de milioane de dolari de la Uniunea Europeană. Pentru un contract de acel volum, la Bruxelles se plătește un comision de 2 la sută, adică cineva a băgat în buzunar 760 de milioane de dolari din comisioane. Este logic că acel „cineva” pledează pentru vaccinarea tuturor europenilor și cu cât mai multe persoane vaccinate, cu cu atât mai bine pentru comisioane…
A existat deja un conflict de interese în ceea ce-l privește pe fiul Ursulei von der Leyen, David, care a lucrat la consultanța McKinsey și, ca atare, a participat la profiturile companiei. McKinsey a primit milioane de euro pentru consilierea Bundeswehr, armata germană, când mama sa era ministrul apărării în Germania.
Multinaționala McKinsey este compania care a conceput campaniile publicitare pentru pandemie și chiar s-a ocupat de logistica distribuției vaccinurilor, aspecte deja cunoscute.
foto rfi Romania
A consemnat Ciprian Pop