Publicat: 30 Mai, 2013 - 20:49
Share

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit joi, 30 mai 2013, cu o delegaţie a „China National Technical Import & Export Corporation”, condusă de Li Chunming, director general adjunct.

Ministrul Varujan Vosganian a declarat, în cadrul discuţiilor, că „infrastructura şi domeniul energetic reprezintă bune oportunităţi de cooperare între România şi China”.

Oaspetele chinez a prezentat, pe scurt, obiectul de activitate al companiei înfiinţate în 1952 ca una dintre cele mai mari întreprinderi de stat, cu afaceri în comerțul tehnologic, contractarea de proiecte și managementul de servicii integrate de proiect.

Părţile au apreciat abordarea regională a cooperării dintre Republica Populară Chineză şi statele din Europa Centrală şi de Est, în contextul dezvoltării relaţiilor Uniunii Europene cu China şi au salutat iniţiativa Guvernului de la Beijing privind constituirea unei linii de credit, în valoare de 10 miliarde USD, destinată finanţării proiectelor din ţările Europei Centrale şi de Est.

O delegaţie a „China National Technical Import & Export Corporation” se află la Bucureşti pentru a participa la TIBCO 2013 şi la expoziţia chineză de maşini şi produse electronice organizată cu acest prilej, precum şi pentru a se documenta şi a identifica proiecte majore de investiţii în domeniile infrastructurii şi energiei.