Publicat: 30 Decembrie, 2015 - 16:11
Share

BEST FILM FEST – Cele Mai Bune Filme ale Anului, ajuns la cea de-a XV-a editie, este unul dintre cele mai longevive evenimente cinematografice din România, după 1989. 
         Evenimentul are că obiectiv celebrarea performanțelor cinematografice, răsplătind în cadrul unui Spectacol de Gală cu Trofeul Best Film Fest cele mai bune filme precum și cineaștii români aleși de presa de specialitate ca fiind cei mai buni în anul care abia s-a încheiat. 
          Ca la fiecare sfârșit de an criticii de film și jurnaliștii  de specialitate din întreaga țară sunt invitați, în urma vizionării tuturor filmelor care au rulat în România în anul precedent, să voteze: 
 --  CEL MAI BUN FILM  AL ANULUI 2015 
        (Din toate filmele care au rulat pe ecranele românești în anul precedent) 
 -  CEL MAI BUN FILM EUROPEAN AL ANULUI 2015
 -  CEL MAI BUN FILM ROMÂNESC AL ANULUI 2015 
 -  CEL MAI BUN ACTOR  ÎNTR-UN FILM ROMÂNESC în 2015 
 -  CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ  ÎNTR-UN FILM ROMÂNESC în 2015 
 -  CEL MAI BUN REGIZOR  ROMÂN AL ANULUI în 2015 
   
          În urma topurilor alcătuite pe baza voturilor  vor fi desemnați câștigătorii fiecărei categorii. Aceștia primesc câte un Trofeu BEST FILM FEST în cadrul unei Gale care va avea loc în 28 ianuarie 2015 la Cinema Union din Bucuresti,  eveniment la care sunt invitate 200 de personalități ale culturii românești, în special din domeniul cinematografiei: regizori, actori, scenariști, critici, producători, distribuitori etc.  
         Tot în cadrul Galei distribuitorii își vor prezenta în avanpremieră cele mai așteptate filme pe care urmează să le lanseze în 2016. 
         În săptămâna 29 ian. - 4 feb. 2016 spectatorii din București și din Cluj vor avea posibilitatea de a vedea sau revedea CELE MAI BUNE FILME ALE ANULUI 2015. 
     București: Cinema Union
     Cluj: Cinema Victoria  
  
      Retrospectiva BEST FILM FEST – Cele Mai Bune Filme ale Anului 2015  
         este organizată de Asociația Fabrica de Evenimente cu sprijinul Centrului 
         Național al Cinematografiei, în colaborare cu distribuitorii de film și criticii de
         film din România.