Publicat: 10 Decembrie, 2012 - 07:49
Share

Votul românilor din străinătate pentru alegerile parlamentare s-a încheiat astăzi, 10 decembrie 2012, la ora 7.00, ora României, odată cu închiderea ultimelor 5 secţii de votare de pe Coasta de Vest a Statelor Unite, respectiv Los Angeles, Portland, Seattle, San Francisco şi Las Vegas.
 
Date fiind diferenţele de fus orar, votul s-a derulat în străinătate pe durata a 35 de ore şi a decurs în condiţii normale.
 
Cifrele oficiale privind prezenţa finală la vot vor fi aduse la cunoştinţă publicului de către Biroul Electoral pentru românii din străinătate, după primirea tuturor proceselor verbale, link: http://www.mae.ro/node/15750.
 
Organizarea celor 306 secţii de vot în 95 de state a presupus un efort uman şi logistic semnificativ din partea MAE, pentru ca votul în cadrul secţiilor de votare din afara ţării să se desfăşoare în strictă conformitate cu legea, astfel încât cetăţenii români care din diverse motive locuiesc în acest moment în străinătate să îşi poată desemna reprezentanţii în Parlamentul României.