Publicat: 6 Ianuarie, 2013 - 15:30

Specialiştii ANM anunţă vânt puternic şi ninsori viscolite la munte şi în zona Moldovei.

Astfel, a fost emisă o informare valabilă până marţi, la ora 14. De asemenea, vor cădea şi precipitaţii mixte şi vor fi condiţii de polei.

„Săptămâna va debuta cu o vreme în răcire cel puțin în următoarele 2,3 zile, vreme geroasă în special în Moldova și în Transilvania, cu temperaturi maxime ale aerului între -6 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei până la 3 grade în vestul Olteniei”, a declarat directorul executiv al Autorității Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu.

Potrivit conducerii ANM, minimele se vor situa spre -16 grade în zonele mai reci din Transilvania și nordul Moldovei și până spre -6 grade. Începând de miercuri, se va înregistra o nouă încălzire a vremii spre sfârșitul săptămânii, unde este posibil ca maximele diurne să fie pozitive.

 Între timp, rămâne în vigoare informarea de vreme rea, valabilă pentru Moldova şi zona de munte.

  „Vântul, care într-adevăr, așa cum se menționează, până marți va avea modificări la rafale până la 55-70 de kilometri, în special în regiunile estice, iar la munte până la 90 de kilometri viscolind sau spulberând zăpada”, a adăugat Elena Mateescu.