Publicat: 25 Februarie, 2013 - 14:38

Vremea se va menține predominant închisă în acest început de săptămână, cu ploi pe arii extinse în sudul, sud-vestul și estul țării, și precipitații izolate în rest, anunță ANM.

Luni, cele mai mari cantități de apă se vor înregistra în special în regiunile sud-vestice.

Vântul va mai prezenta unele intensificări în jumătatea de sud a teritoriului şi în zona montană.

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât normele climatologice în regiunile intracarpatice, astfel încât maximele vor fi cuprinse de la 1 - 2 grade în nordul Moldovei până la 14 - 15 grade în vest, iar minime se vor situa între -3 şi 7 grade. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

Marţi , vremea se va menţine predominant închisă. Va ploua în sud-vestul, sudul şi estul ţării şi local în rest. În zona de munte şi izolat în Moldova vor fi precipitaţii mixte. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate în sud-vestul teritoriului şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Vântul va avea intensificări în regiunile sudice şi la munte şi izolat în celelalte regiuni.Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât normele climatologice în nord-vest şi centru, astfel încât maximele vor fi cuprinse, în general, între 2 şi 12 grade, iar minimele se vor situa între -3 şi 5 grade.