Share

Vremea, pentru luni, 5 mai 
Sunt aşteptate valori maxime: 14˚C - minime: 8˚C

Cantităţile de apă vor mai depăşi izolat 10...15 l/mp în Oltenia, jumătatea vestică a Munteniei şi în Carpaţii Meridionali. La munte, la altitudini de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat, duminică, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, că sunt aşteptate ploi în toată ţară până luni seară.

"În judetele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, chiar dacă intensitatea fenomenelor o să scadă, va continua să plouă. Este o zonă în care s-a acumulat foarte multă apă încât trebuie foarte multă atenţie la alunecările de teren. Va continua să plouă în aceste judeţe până luni seară. Abia de luni seară acest anti-ciclon părăseşte ţara şi vom avea o pauză de ploi timp de 3-4 zile. În restul teritoriului care nu este cuprins în atenţionarea cod galben vor fi emise probabil atenţionări imediate, despre cantităţi şi mai mari de precipitaţii, dar nu plouă continuu", a declarat Ion Sandu.

Marti, Mai 6 
Marţi scăpăm de ploi. Vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în sud-vestul ţării şi la munte, unde izolat va mai ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade în nordul Moldovei şi pe litoral şi 20 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime între 2 şi 10 grade, mai scăzute în depresiuni, unde vor fi condiţii de brumă.  Izolat se va semnala ceaţă. Sunt aşteptate valori cuprinse între maxime 17˚C - Min: 7˚C De marţi, începe o perioadă de 3-4 zile fără precipitaţii. În Bucureşti de dimineată vom avea cerul acoperit cu nori, iar dupa-amiaza soare.

4 Mai 2014 - 14:03

Format: 

Rubrici: