Publicat: 20 Aprilie, 2019 - 10:05

Duminică, de Florii, și pe tot parcursul weekendului, vor fi înnorări în cea mai mare parte a intervalului și, temporar, va ploua pe arii restrânse. Vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, înainte de Paștele ortodox.

În acest sfârșit de săptămână, vor fi înnorări în cea mai mare a intervalului, și temporar, va ploua pe arii restrânse ziua și local noaptea în regiunile nordice, nord-vestice, la deal și la munte, și pe spații mai mici, cu o probabilitate mai mare în regiunile centrale și sudice.

Sezonul de primăvară se caracterizează prin alternanța acestor zile cu ploi și cele cu cer mai senin, practic din datele de care dispunem în acest moment, vremea s-ar mai ameliora sub aspectul precipitațiilor, undeva din data de 25-26 aprilie.

În ceea ce privește regimul termic, nu vor exista variații semnificative față de ziua de vineri, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 22 de grade Celsius, iar minimele între 3 și 9 grade Celsius, ușor mai coborâte în estul Transilvaniei.

În București, în weekend va fi o vreme capricioasă de primăvară.

Vor fi perioade cu înnorări și trecător ploi slabe. Sâmbătă, în prima parte a intervalului, trecător vor fi posibile ploi slabe, iar duminică, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a zilei și în orele serii să plouă, vorbim de ploi slabe, ploi ce vor avea și caracter de aversă, posibil însoțite de descărcări electrice, iar vântul va sufla slab și moderat. Din punct de vedere termic, în continuare, valorile de temperatură se vor situa sub cele climatologic specifice datei. Sâmbătă, la orele prânzului, se vor înregistra în jur de 14 grade Celsius, în noaptea de sâmbătă spre duminică vor fi 5-6 grade, iar duminică 15-16 grade, în timp ce în noaptea de duminică spre luni, mercurul din termometre va coborî spre 6 grade.

La munte, la altitudini mari, de peste 1500 de metri, sunt așteptate și precipitații sub formă de ninsoare, dar neînsemnate cantitativ.

La începutul săptămânii viitoare, nu vor fi variații termice față de cele din weekend. La început de săptămână se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 10 și 22 grade Celsius, cu 15 grade în Capitală, dar ploile vor continua.

 

 

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: