Publicat: 14 Martie, 2015 - 17:33

Nicu Covaci, Moni Bordeianu şi restul legendarei trupe Phoenix şi-au purtat seara trecută pe calea amintirilor fanii care umpluseră Berăria H, cu ocazia unui concert fantastic de aproximativ trei ore, care a emoţionat profund publicul de toate vârstele prezent la eveniment.

 

Inclus în turneul ”Vremuri – Remember the 60s”, care se dovedeşte a fi, categoric, cel mai important eveniment al anului pentru muzica românească şi care durează o lună şi cuprinde 16 concerte, spectacolul de vineri a fost savurat de spectatorii de toate vârstele, de la cei de vârsta artiştilor de pe scenă, care asistaseră la evoluţia fenomenului Phoenix, de la lansarea trupei, din 1962, tineri, adolescenţi şi până la copii în vârstă de doar câţiva ani, care au aplaudat copios, simţind şi trăind muzica, dovedind astfel că Phoenix chiar are o largă arie de audienţă, oameni din toată ţara, uniţi de pasiunea pentru muzica bună.

Spectacolul din Berăria H a început la ora 23.00, cu un solo fantastic al toboşarului Flavius Hosu, în vârstă de doar 13 ani, care şi-a delectat audienţa, vreme de 30 de minute, cu mai multe piese din repertoriul formaţiei Phoenix, printre care şi, incredibil interpretată, "Ciocârlia", de Ciprian Porumbescu.

În aplauzele publicului, declanşate atât de recitalul lui Flavius cât şi de apariţia pe scenă a lui Nicu Covaci, fondatorul trupei şi geniul din spatele Phoenix a declarat: "Ne bucurăm să ne aflăm aici în această seară. Phoenix s-a desfiinţat şi a renăscut, întinerind".

Nicu Covaci i-a prezentat pe Roxana Zanga şi pe Florin, colegul acesteia, care au interpretat, instrumental, mai multe piese, în cele din urmă alăturându-li-se şi liderul Phoenix, cei trei interpretând magistral "Ciocârlia", una dintre cele mai importante compoziţii din istoria muzicii româneşti.

Liderul Phoenix a anunţat apoi intrarea în acele "Vremuri", continuând cu îndrăgita piesă cu acest nume, una dintre cele mai cunoscute ale trupei sale, urmată de "All My Loving", "I Should Have Known Better", din repertoriul The Beatles, şi "Under The Boardwalk", a celor de la The Drifters, interpretate împreună cu Moni Bordeianu.

Prima parte a concertului s-a încheiat cu piesele "Mr. Tambourine Man", lansată de Bob Dylan, urmată de un cântec ZZ Top.

În pauza de 20 de minute ce a separat cele două părţi ale concertului s-au tras la sorţi mai multe serii ale unor bilete, ale căror norocoşi posesori au primit câte un CD demo al trupei.

A doua parte a conţinut doar piese Phoenix, clasice şi de pe ultimul album, "Vino, Ţepeş!", cei prezenţi având ocazia să se delecteze cu piese în limba engleză, create de Nicu Covaci în perioada exilului său, cu "Nunta", "Fată verde", "Strunga", "Mica Ţiganiadă", "Mugur de fluier" şi "Baba Novak", "Negru Vodă" şi "Fie să renască", care au ridicat în picioare publicul din Berăria H.

Concertul s-a încheiat cu câte un solo deosebit al fiecăruia dintre membri trupei, dar, în urma aplauzelor îndelungite ale celor prezenţi, Phoenix a oferit un bis, ce a adus din nou "Ciocârlia", interpretată de această dată de Nicu Covaci, divin, la chitară, şi de Dzidek Marcinkiewicz, keyboards, şi "Fie să renască", o piesă plină de patriotism şi speranţă, care se înscrie în stilul abordat de trupa Phoenix, un rock deosebit, cu teme din istoria României, prin care se urmăreşte, după cum declara Nicu Covaci, retrezirea mândriei naţionale. Ţinând cont de reacţia spectatorilor, profund mişcaţi de piesele de pe albumul "Vino, Ţepeş!", se poate spune că Nicolae Covaci şi-a atins scopul, fanii săi simţindu-se din nou, cel puţin pe durata concertelor Phoenix, pătrunşi de spiritul naţional şi mândri că aparţin acestui popor.

La finalul concertului, Nicu Covaci a rămas să ofere autografe fanilor săi, pe exemplare ale albumului "Vino, Ţepeş!", pe cele două volume lansate de curând, "Phoenix - Însă eu, o pasăre..." şi "Phoenix - Giudecata înţelepţilor", pe simple foi de hârtie sau pe mai vechi albume ale trupei sale. Îndrăgitul cantautor a oferit tuturor celor interesaţi autografe şi s-a fotografiat alături de aceştia, în acest mod, oferind un final perfect unei seri superbe tuturor celor prezenţi.

Turneul susţinut de Nicu Covaci, Moni Bordeianu şi Phoenix continuă, în această seară aceştia urmând să cânte în Constanţa, în Club Phoenix, iar mâine - la Buzău, în localul No Limit.

Informațiile despre bilete, posibilități de achiziționare precum și alte detalii vor fi disponibile în locațiile din fiecare oraș, pe site-ul formatia-phoenix.ro si pe pagina de Facebook a liderului Nicu Covaci.

Programul turneului ”Vremuri – Remember the 60s”:

14 Martie - Constanța - Club Phoenix
15 Martie - Buzău - No Limit
20 Martie - Piatra Neamț - Pub Km 0
21 Martie - Bacău - Pub S
22 Martie - Iași 
28 Martie - Târgoviște - Belvedere
29 Martie - Brașov - Rockstadt

Localizare: 

Geolocation is 44.4267674, 26.1025384

Tag-uri Nume: