29 mai 2022

Webinarul „Îmbunătăţirea procedurilor: de la votul prin corespondenţă la cel online”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) participă, astăzi 28 aprilie 2021, la webinarul Îmbunătăţirea procedurilor: de la votul prin corespondenţă la cel online, organizat de Centrul Internaţional pentru Studii Parlamentare (ICPS).

Evenimentul îşi propune să analizeze în ce măsură organismele de management electoral iau în considerare ajustarea unor proceduri în ceea ce priveşte trecerea de la votul prin corespondenţă la votul online în organizarea proceselor electorale, asigurându-se, totodată, integritatea procesului electoral.

Videoconferinţa va reuni reprezentanţi din sectorul public şi din cel privat pentru a analiza modul în care organismele de management electoral îşi pot transforma şi extinde în mod eficient mecanismele utilizate în organizarea proceselor electorale, fără a afecta încrederea securitatea şi transparenţa alegerilor dar şi în vederea consolidării capacităţii administrative şi a schimbului de expertiză electorală.

AEP este reprezentată la acest eveniment de Ovidiu-Alexandru Oproaica, directorul general al Departamentului informatizarea proceselor electorale şi de Mircea Preoţescu, şeful Departamentului coordonarea organismelor electorale.

Centrul Internaţional pentru Studii Parlamentare este o organizaţie internaţională care promovează eficienţa politicilor publice şi buna guvernare prin interacţiuni interinstituţionale şi are ca obiectiv organizarea de evenimente în vederea schimbului de expertiză în materie electorală.