Publicat: 25 Septembrie, 2017 - 18:02
Share

 Daca spre litoral nu se mai inghesuie lumea,vremea,inca dulceaga iesirilor din casa,te imbie catre munte. Transfagarasanul e cea mai tentanta si pitoreasca,dar si lunga si grea escapada.Insa,merita.Ai ce vedea si ce poza.Sambata trecuta,ploaia s-a transformat in zapada.Care a albit crestele Fagarasilor,dar n-a creat necazuri turistilor.

Prima zapada ce anunta The winter 2018.Si,din pacate,inchiderea drumului.Ca n-om fi noi Monte-Blanc si nici non-stopisti.

Duminica,insa,a fost pe Monblancul nostru o vreme super.Spre bucuria sutelor,poate miilor,de automobilisti,care au luat in piept serpentinele dintre Arges ,Sibiu si Brasov.Vreme excelenta.Meritul naturii.In ciuda unor neclarvazatori de prin America,prezicatori ai sfarsitului lumii pe 23 sept.a.c. N-a fost sa fie,nici de data asta.

    Dar sa revenim la sosea,la oile noastre.Ca tot se intorceau ciopoarele de la munte,la ravasit.Astfel,pe partea dreapta, pe la Valea cu Pesti,calci pe un asfalt bunicel,spre bun.Carpit,dar fara gropi.Mult mai curat la coborare spre Sibiu.Insa pe partea stanga,spre Cumpana,cica e mai usor ,decat pe sosea,sa o iei inot pe lacul Vidraru.Asa barfeste lumea rea,care a patit-o.Si care sustine ca,dupa ce ne-a deschis nea Teasca ,prin 66,,o poarta montana peste Carpati,la 2500 metri de nivelul marii,noi,urmasii liber-democrati n-am reusit nici sa intretinem,dar sa mai si valorificam aceasta super-bogatie turistica.

Vinovati sunt si turistii.Aia nesimtiti.Iata,la barajul Vidraru, lateralele lacului,sunt "colmatate" de peturi,cutii de bere,pachete de tigari,resturi de sandviciuri,de care le e scarba si pastravilor din lac sa se apropie. La baraj n-ai loc sa arunci nici un pai,darmite sa parchezi o masina.Veti zice - unde domle,ca avem doar stanca si apa ? - Inexact.Putin mai sus,pe stanga si pe dreapta lacului e loc suficient de amenajat niste locuri de parcare.Dar le-au ocupat chioscarii si buticarii.

S-ar putea amenaja parcari civilizate,cu plata.Care politician p(r)ost decembrist a propus si a sustinut aceasta idee ?

Este adevarat ca ,mai sus,la Balea Lac s-a amenajat o parcare aproape incapatoare.Cu plata.4 lei ora,pentru autoturism,8 lei microbuzul si 20 lei autocarul.Daca stai mai putin,un sfert sau o jumatate de ora,nu conteaza,tot asta e taxa.De ce ? Oricum taxa ar trebui sa o plateasca acei nesimtiti care administreaza parcarea si nu turistii. Pentru ca parcarea arata jalnic.Gropi,noroaie,greu accesibila si la intrare si la iesire.Ne dirijata,prost intretinuta.

In plus,nici nu ti se da bon,chitanta de plata,chiar daca insisti. Atentie ANAF ! Stim ca e mare distanta pana acolo,dar e si mai mare evaziunea fiscala.Nici un chiosc nu da bonuri fiscale pentru produsele vandute.  In fine,ar mai fi multe de spus,dar incheiem cu o critica despre deplorabila stare a tunelului,care te sperie cand intri in el.Are foarte putina lumina,in schimb n-are marcaj intre cele doua benzi de circulatie,dar are infiltratii din abundenta din plafon,gropi si denivelari in asfalt. Tot raul spre bine : in curand se va inchide Transfagaraseanul si nu ne mai afecteaza aceste neplaceri.Pana la primavara. Cand vom zice iar ca avem o tara minunata,dar,pacat ca e populata si administrata de asemenea "gospodari"

 D.Bujdoiu

Localizare: 

Geolocation is 45.4532545, 24.624867799999947