21 mai 2022

Weekend Regal oferit de Biblioteca Metropolitană Bucureşti

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă invită duminică, 12 septembrie 2021, la cea de-a treia ediţie a proiectului Biblioteca de weekend, derulată în parteneriat cu Corul Regal şi Muzeul Municipiului Bucureşti.

Vă aşteptăm începând cu ora 18:00 într-un spaţiu plin de farmec şi ştiinţă, la Muzeul Vârstelor- Casa Filipescu-Cesianu cu o serie de evenimente de mare rafinament artistic şi de clipe emoţionante, orientate către toate categoriile de vârstă. Climatul cultural-artistic va fi întreţinut de Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, care va susţine un concert coral, condus de dirijorul Antonel Temistocli, dar şi de contribuţia actorului Teatrului Mic Petre Moraru, cunoscut pentru rolurile avute în spectacole ca Clavigo de Johann Wolfgang Goethe, Zodia Taurului de Mihnea Gheorghiu, Furtuna de William Shakespeare sau în Nebuna din Chaillot de Jean Giraudoux.

Seria evenimentelor educative dedicate copiilor continuă cu un Atelier de lectură completat de jocuri de atenţie şi de memorie coordonat de bibliotecarii noştri talentaţi care dau grai personajelor din fabuloasa lume a poveştilor.

De asemenea, participanţii vor avea parte de o Expoziţie de carte inedită din patrimoniul Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, iar iubitorii de lectură se pot relaxa la Colţul de lectură, loc special amenajat, dotat cu o minibibliotecă pentru citit şi răsfoit.

Biblioteca de weekend face parte din proiectul Străzi deschise iniţiat de ARCEN şi sprijinit de Primăria Capitalei, prin care căile principale de circulaţie se închid temporar autovehiculelor, deschizându-se oamenilor.

Intrarea este liberă. Vă aşteptăm cu drag şi vă rugăm să respectaţi regulile igienico-sanitare impuse în contextul epidemiologic actual (conform HOTĂRARII CMBSU nr. 45 din 31.07.2021) pentru protecţia dumneavoastră!

Biblioteca Metropolitană Bucureşti este o reţea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, care facilitează accesul la informare şi lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziţia publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureştiului, BMB contribuie activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii membrilor comunităţii.