Publicat: 24 August, 2017 - 14:19
Care este preparatul preferat de către gurmanzi

Ultimele zile ale săptămânii le sporește pofta românilor pentru preparatele din bucătăriile internaționale. Astfel, potrivit datelor Foodpanda.ro, cea mai mare platformă de food ordering de pe piața locală, cel mai consumat preparat de către gurmanzii români în zilele de weekend este pizza, cel mai cunoscut fel de mâncare italian. 

Fie că aleg să comande mâncare în timp ce se relaxează vizionând un film, sau la un joc de cărți cu prietenii, înclinația românilor pentru mâncarea comandată de pe Internet în timpul weekend-ului este tot mai mare, mai ales pentru preparatele bucătăriilor internaționale, pizza fiind preparatul vedetă al sfârșitului de săptămână. Astfel, cele mai căutate sortimente sunt quattro formaggi și capriciosa. 

Clasamentul celor mai comandate preparate internaționale de români la sfârșit de săptămână este completat de noodles cu pui și pachețelele de primăvară. 
Cele mai numeroase comenzi plasate de către români pe platforma Foodpanda în timpul weekend-ului sunt înregistrate duminica, spre finalul zilei. 

„Pe timp de vară, comenzile sunt mai numeroase duminica, mai ales că mulți decid și pleacă să își petreacă timpul liber în afara orașelor și se întorc pe seară, când oboseala, lipsa timpului și foamea îi determină să-și comande mâncare online”, a declarat Radu Bălăceanu, Country Manager Foodpanda România.
Potrivit datelor Foodpanda, clasamentul consumatorilor fideli comenzilor online în ultimele zile ale săptămânii este condus de bucureșteni, urmați de clujeni și timișoreni. 

„Chiar dacă în București, paleta restaurantelor cu specific internațional este mult mai vastă comparativ cu alte orașe ale țării, observăm o dezvoltare a acestui segment și în provincie, consumatorul român fiind deschis către experimentarea diverselor preparate din bucătăria internațională”, a adăugat Radu Bălăceanu.
Despre foodpanda 

foodpanda.ro este cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, colaborând, în prezent, cu peste 400 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Constanța, Arad, Ploiești, Oradea, Galați, Craiova, Sibiu și Buzău.