23 septembrie 2021

Weekend shakespearian la TSC: „DOI TINERI DIN VERONA”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

„Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu este unul dintre spectacolele Teatrului de Stat Constanţa care au intrat în atenţia juriului de selecţie al UNITER, actriţa Cătălina Mihai fiind nominalizată la secţiunea Cea mai bună actriţă în rol secundar.

Teatrul de Stat Constanţa a programat spectacolul „Doi tineri din Verona” atât sâmbătă, 12 iunie, de la ora 19:00, cât şi duminică, 13 iunie, de la ora 19:00.

Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-şi desăvârşi educaţia „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubeşte pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înţelege pe Proteus şi nu crede în puterea iubirii, se îndrăgosteşte nebuneşte de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis şi el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlneşte pe iubita lui Valentin.

Cătălina Mihai joacă rolul servitorului lui Valentin, Speed, un paj isteţ şi jucăuş, care îi elucidează stăpânului său ingenioasele stratageme de dragoste folosite de iubita lui.

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a ştiut să exploateze entuziasmul tinerilor actori şi experienţa celor mai în vârstă pentru a crea un spectacol complex, cu multe sugestii culturale ce exced textul şi epoca în care este plasată acţiunea. „O altă cultură” devine, în viziunea regizorală cu totul aparte a lui Alexandru Mâzgăreanu, cultura Extremului Orient, păstrând, totodată, intact spiritul poveştii shakespeariene.

Montarea de la Constanţa a fost realizată cu traducerea Luciei Verona, decorul Andreei Săndulescu, costumele Alexandrei Mâzgăreanu, lighting design-ul conceput de Daniel Klinger, muzica lui Alexandru Suciu şi mişcarea scenică sub îndrumarea coregrafei BaczĂł Tunde.

Florin Aioane şi Andrei Bibire îi întruchipează pe cei doi tineri din Verona, iar femeile care le aprind inimile şi patimile sunt interpretate de Ecaterina Lupu şi Cristiana Luca. Din distribuţie mai fac parte Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Lucian Iftime, Maria Lupu, Florina Stănculeţ, Theodor Şoptelea, Ştefan Mihai, Vlad Linţă, Alina Manţu, dar şi trei actori de la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Căluţul de mare” – Graţian Prisăcariu, Arina Cojocaru şi Tiberiu Roşu.

„Fiecare element din spectacol, începând de la decorul atât de bogat şi expresiv în simplitatea lui de bun gust (Andreea Săndulescu), de la costumele atent gândite şi realizate (Alexandra Mâzgăreanu) şi până la interpretarea actorilor, face din acest spectacol o experienţă vizuală, dar şi emoţională.” (Irina Cerchia – „Doi tineri din Verona şi o iubire extrem orientală”, Revista AMFITEATRU)

* Sănătatea populaţiei rămâne prioritatea numărul unu, aşadar spectacolele Teatrului de Stat Constanţa se vor desfăşura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecţie împotriva contaminării cu Coronavirus, conform regulamentelor în vigoare.

* Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanţa pot fi achiziţionate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanţa – Bulevardul Ferdinand Nr. 11

Vă mulţumim că ne sunteţi mereu alături şi vă aşteptăm cu drag la teatru!
www.teatruldestatconstanta.ro
www.facebook.com/teatruldestatconstanta
https://www.instagram.com/teatruldestatconstanta